Nieuws

Wear OS 3 is onderweg naar je Skagen-smartwatch

Skagen Falster Gen 6 Wear OS 3
Eigenaren van Skagen Gen 6-smartwatches mogen de Wear OS 3-update verwachten. De Android en iOS-apps van Skagen zijn daarvoor nu geüpdatet.

Fossil Group, dat smartwatches onder de Skagen-merknaam uitbrengt, begon in oktober met de uitrol van Wear OS 3 naar zijn Gen 6-smartwatches. Een update voor de smartwatches van Fossil-submerken Skagen en Michael Kors bleef tot op heden uit. 9to5Google meldt dat daar nu mogelijk verandering in komt nadat Fossil de Skagen-app heeft geüpdatet. Die update draagt versienummer 5.1.2 en is vooralsnog niet voor iedereen beschikbaar.

De grootste verandering in de Skagen-app is dat je je Skagen Falster-smartwatch er voortaan mee kan instellen. Dit moet zelfs: de Wear OS by Google-app kan namelijk enkel Wear OS 2-smartwatches instellen. Ieder horlogemerk moet vanaf Wear OS 3 zijn eigen companion-app ontwikkelen waarmee je de Wear OS horloges kan instellen en de wijzerplaten kan aanpassen. Dat geldt dus nu ook voor de Skagen-app – de updatebeschrijving stelt dat je “wijzerplaten, tegels en meer van je touchscreen of hybride smartwatch” kan aanpassen.

Skagen Falster Gen 6

Wanneer Skagen de update voor zijn Falster Gen 6-smartwatches uitbrengt, is nog niet bekend. Dat de app voor zowel Android als iOS is geüpdatet, wijst alvast op een nabije uitrol. Zodra de update in roulatie komt, moeten gebruikers wel een lastig besluit nemen: zijn ze ertoe bereid hun smartwatch opnieuw in te stellen? Door grootschalige wijzigingen in het Wear OS-platform vereist de Wear OS 3-update namelijk een volledige reset van de Falster-smartwatch.

Na het installeren maken gebruikers kennis met een interface die niet veel verschilt van wat ze nu al kennen van Wear OS 2. De snelle instellingen bevinden zich nog altijd bovenaan het scherm terwijl je voor notificaties van onder naar boven moet vegen. Links en rechts van het scherm vind je verder de (slimme) tegels van het horloge. De indeling en het uiterlijk zal grotendeels overeenkomstig zijn met Fossil’s Wear OS 3-update, dat weer grotendeels het standaard uiterlijk van Wear OS 3 overpakte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business