Nieuws

Fossil smartwatches krijgen geen update naar nieuwe Wear OS

fossil gen 5 smartwatch
De huidige Fossil smartwatches zullen geen update meer krijgen naar het nieuwe Wear besturingssysteem van Google en Samsung.

Dat hebben topmannen Greg McKelvey en Steve Prokup aan CNET verteld in een interview. Volgens hen zou het niet de bedoeling zijn dat een oud model vernieuwd wordt. Wie dus een recentere Fossil Gen 5 rond zijn/haar pols heeft zitten zal dus verouderde software hebben. Het bedrijf komt wel met een oplossing, al zal die geld kosten.

Fossil wil een premium reeks uitbrengen dat het nieuwe Wear besturingssysteem van Google en Samsung wel aan boord heeft. Of het om de Fossil Gen 6 gaat werd niet bevestigd. Volgens het duo zou Fossil meteen ook enorme sprongen voorwaarts willen maken als het op hardware aankomt.

Fossil smartwatches

Na de lancering van de nieuwe premium versie zouden de bestaande series dan in prijs verlaagd worden. De bedoeling is dat bijvoorbeeld een Gen 5 dan als budgetoptie overblijft voor wie het nieuwste model niet nodig is.

De uitspraken van McKelvey en Prokup zijn redelijk opvallend. Het bedrijf heeft het er duidelijk minder moeilijk mee om de huidige eigenaars van hun modellen op te zadelen met een nieuw model dan dat ze die van een update willen voorzien. Het horlogmerk neemt daarmee een berekend risico door bijna all-in in te zetten op het nieuwe Wear besturingssysteem van Google en Samsung. Uiteraard zal die verbeterde software de modellen van Fossil een duwtje in de rug geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business