Nieuws

Samsung komt met goedkopere FE-edities van vouwbare smartphones

Samsung OLED
© Unsplash / Onur Binay

Het is een traditie bij Samsung: het merk brengt enkele telefoons of tablets uit onder zijn S-noemer, om enkele maanden Fan Edition-toestellen te lanceren. Ook dit jaar staan er meerdere FE-toestellen op de planning: de Samsung Galaxy S23 FE en de Galaxy Tab S9 FE. FE-toestellen zijn steeds betaalbare varianten van de flagship-telefoons, met iets minder krachtige hardware. Naar verluidt zou er dit jaar ook voor de vouwbare Samsung-smartphones zo’n Fan Edition verschijnen.

Dat maakt X-gebruiker Tech_Reve publiek. Hij zegt in een post op het sociale medium dat Samsung overweegt om jaarlijks FE-toestellen uit te brengen. Hoewel het nu al op een traditie lijkt, is daar nog niet echt sprake van: daarvoor verschijnen de FE-toestellen niet consistent genoeg. Dat zou binnenkort echter kunnen veranderen. Van de huidige flagshiptelefoon en -tablet van Samsung is geweten dat er een FE-editie komt. Nieuw is echter dat die editie er ook voor de duurdere vouwbare telefoons zou komen.

Geruchten

Die uitspraak staat in de voorwaardelijke wijs: het gaat voorlopig nog maar om geruchten. Als de geruchten kloppen, dan is Samsung de toestellen bovendien aan het testen. Of er daadwerkelijk een budgetversie van de Galaxy Z Fold 5 of Z Flip 5 komt, zullen we pas écht zeker weten als de fabrikant zelf met dat nieuws naar buiten komt.

In ieder geval zou zo’n Samsung Galaxy Z Flip 5 FE de vouwbare telefoons wel naar een breder publiek kunnen brengen. Momenteel hangt er aan de vouwbare toestellen namelijk een flink prijskaartje. Voor een Z Flip 5 ben je al 1.199 euro kwijt, terwijl de Z Fold 5 voor 1.899 euro van eigenaar wisselt. De vraag is dan ook vooral op welke vlakken Samsung wenst te besparen: de camera’s, de accu, de processor, of misschien zelfs wel allemaal? Bovendien is niet geweten in hoeverre die ingrepen de prijs naar beneden kunnen halen.

Uitgelicht artikel OnePlus V Foldables Google komt met minimumvoorwaarden voor foldables
AndroidfoldablesgooglesamsungSamsung Galaxy Z Flip 5samsung galaxy Z fold 5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN