Nieuws

Specter 1 is eerste e-bike die update over-the-air krijgt

Specter 1
De Specter 1 is de eerste e-bike die zijn systeemupdates over-the-air ontvangt. Het ingebouwde Android-systeem heeft toegang tot 4G.

Over-the-air-updates kenden we tot nog toe enkel bij autoconstructeurs als Tesla. Andere fabrikanten van e-bikes vragen dat je via de bijhorende smartphone-app met de fiets connecteert. Niet zo bij Specter, een Belgische constructeur die zijn fietsen in Wondelgem bouwt en naast de hardware ook de elektronica en software zelf ontwikkelt. “Zo kunnen we onze eigen koers varen en zijn we niet afhankelijk van de traditionele spelers”, klinkt het.

© Specter. De cockpit van de e-bike.

Cockpit en app over-the-air geüpdatet

Specter laat weten dat versie 1.1.71 voor zijn cockpit en versie 1.1.0 van de app klaarstaan. Om de smartphone-app te updaten kan je uiteraard naar de App Store of Play Store gaan. Uniek is dat de Specter 1 zijn cockpit automatisch over-the-air zal updaten van zodra je hem aanzet. Om een sterke 4G-verbinding te maken, moet je wellicht even buiten gaan staan. Je kan de connectie controleren door de linkerknop even ingedrukt te houden en het About-menu te controleren.

© Specter. Manueel schakelen via het display.

De update voegt onder meer de mogelijkheid toe om handmatig te schakelen. Dat doe je met een korte druk op de kleine knopjes aan de rechterzijde van het stuur. In plaats van de cadans zal je de gekozen versnelling te zien krijgen op het display. Een versnelling lager schakelen zal wel automatisch blijven. Vanuit stilstand kan je enkel de eerste en tweede versnelling kiezen. Verder zal de navigatie je met gesproken instructies kunnen helpen als je je telefoon via bluetooth verbonden hebt (en een headset gebruikt).

Widget voor Spotify-integratie

Tot slot is er een nieuwe widget voor Spotify. Leuk om weten is dat Specter als enige e-bikemerk een volledige integratie van Spotify voorziet. De nieuwe widget moet het gebruiksgemak verder vergroten, maar bevindt zich nog in de bètatestfase.

“We raden je ook aan om de batterij eerst tot minstens 30 procent op te laden”, geeft Specter nog mee. Mocht je alsnog problemen ondervinden, dan kan je ons altijd bereiken via info@specter.bike, geeft de fabrikant mee.

Onze redactie krijgt de gelegenheid op de Specter 1 Long Range vier dagen lang te testen. Onze uitgebreide review van dit eigenzinnige Belgische e-bikemerk, lees je binnenkort.

Uitgelicht artikel Specter 1 Long Range Specter 1 Long Range krijgt tweewielaandrijving en meer trekkracht

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business