Nieuws

Prijs en specificaties PlayStation Portal, oortjes én nieuwe headset gekend

PlayStation portal
Eerder dit jaar lanceerde Sony een handheld gamingtoestel en nieuwe oortjes. Nu komt er ook een headset bij.

Handheld gaming zit in de lift. Sony wil niet alleen bedrijven als Nintendo, Valve en ASUS laten profiteren van die aandacht en komt zelf ook met een handheld gamingtoestel. De PlayStation Portal is een apparaat dat je met de PlayStation-console kan verbinden om zo te gamen. Het apparaat lijkt op een DualSense-controller waar een scherm aan werd vastgemaakt.

Dat is, kort samengevat, inderdaad wat het product inderdaad inhoud. Anders dan bij de Nintendo Switch en Steam Deck het geval is, moet je aan de PlayStation Portal wel steeds een PlayStation koppelen. Dat komt doordat het apparaat zelf geen hardware aan boord heeft om games te kunnen draaien.

Wat de gaminghandheld wél heeft, dat is een lcd-scherm van 8 inch. Daarop kan je in Full HD-resolutie en aan een verversingssnelheid van 60Hz gamen. Daarvoor dien je wel verbinding te maken met hetzelfde netwerk als je PlayStation-console: je zal de game namelijk over je eigen wifinetwerk naar de PlayStation Portal streamen – cloudgaming op kleine schaal, met andere woorden. De controller zelf biedt de haptische feedback en adaptieve triggers die we van de DualSense-controller kennen.

Wie een PlayStation Portal op het oog heeft, houdt daar best rekening mee. Je zal het apparaat niet mee kunnen nemen om je PlayStation-games op de bus of trein te spelen, aangezien je wel echt altijd een wifiverbinding nodig hebt. De PlayStation portal lijkt dan ook vooral ideaal voor wie thuis het tv-scherm moet delen of simpelweg PlayStation wilt spelen in een andere ruimte.

De PlayStation Portal zal zo’n 199,99 dollar gaan kosten. Specifieke europrijzen zijn nog niet gekend. Wel is geweten dat PlayStation het apparaat ‘eind dit jaar’ uitbrengt. Erg lang hoef je dus niet meer te wachten om PlayStation te spelen op je schoot.

Audio-apparatuur

Sony heeft meer nieuws in petto dan over zijn gaminghandheld alleen. Het merk komt met audio-apparatuur voor PlayStations. In mei liet Sony al weten dat het op een bepaald moment ‘PlayStation Earbuds’ op de markt zou brengen. Ook die oortjes verschijnen eind dit jaar, onder de naam ‘Pulse Explore’.

Daarbij gaat het niet om standaardoortjes met het PlayStation-merk. De Pulse Explores zullen gebruik maken van ‘planar magnetic drivers’, die door Sony ontwikkeld worden om een audio-ervaring te bieden waar audiofielen blij van worden. De oortjes van Sony zullen het eerste product zijn dat de nieuwe drivertechnologie naar de massamarkt brengt.

Daar blijft het echter niet bij: naast de Pulse Explore komt Sony ook met de Pulse Elite. Dat wordt een gamingheadset met dezelfde vormgeving als de Pulse Explore én dezelfde drivertechnologie. Zowel de oortjes als headset zijn in staat om het achtergrondgeluid te filteren, zodat je in alle rust kan gamen.

De oortjes komen eind dit jaar beschikbaar en zullen 219,99 euro kosten. De headset, Pulse Elite, zou dan ook uitkomen en dat aan een prijs van 149,99 euro. Sony zegt in zijn blogbericht binnenkort met meer details en een concrete lanceringsdatum te komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business