Nieuws

Dropbox laat ongelimiteerde opslag vallen na misbruik

Dropbox
© iStock
Dropbox laat zijn zakelijke Advanced-plan vallen omdat gebruikers de opslag doorverkochten of voor louche doeleinden gebruikten.

Dropbox laat in een blogbericht weten dat het, in het spoor van andere cloudproviders, een toename vaststelt in het aantal misbruiken, sinds de invoering van een ongelimiteerd plan. “Ze worden niet altijd gebruikt om een zaak of organisatie te runnen, maar steeds vaker voor doeleinden als crypto en Chia-mining. In sommige gevallen werd er zelfs opslag doorverkocht”, klinkt het.

Ongelimiteerde opslag Dropbox misbruikt

Volgens Dropbox gebruikten die malafide abonnees “duizenden keer meer opslag dan onze echte businessgebruikers. Zo liepen we het risico dat ze een onbetrouwbare ervaring creëerden voor al onze klanten”, verantwoordt de cloudprovider zijn beslissing om het plan met onbeperkte opslag te schrappen. Nochtans had Dropbox wel degelijk een beleid dat misbruik moest helpen voorkomen, maar die restricties zouden in de praktijk onwerkbaar zijn.

Daarom stapt Dropbox vanaf 1 november gefaseerd over op een model dat de gebruikte opslag meet. Gebruikers zouden daar minstens 30 dagen op voorhand van op de hoogte gebracht worden. Meer dan 99 procent van de klanten die het Advanced plan hebben, gebruiken minder dan 35 TB aan opslag per licentie. Die zakelijke gebruikers zullen de opslag die ze staan hebben gewoon kunnen blijven gebruiken. Ze zullen ook 5 jaar lang kunnen terugvallen op 5 TB aan extra, gedeelde opslag, zonder prijsstijging. De minderheid die meer dan 35 TB gebruikt, krijgt een gelijkaardig aanbod, dat één jaar geldig is. Alle versies van het Advanced-plan zullen gelimiteerd worden op 1.000 TB opslag.

Soms is een onlinedienst te mooi om waar te zijn. In dit geval ligt het niet aan de goede bedoelingen van providers als Dropbox, maar dus wel aan malafide figuren die er misbruik van willen maken. Dropbox kon de strijd niet winnen van fanatieke cryptodelvers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business