Nieuws

Uitrol Nothing OS 2.0 van start voor Phone (1)

Nothing Phone (1) wit
© Nothing
Nothing is gestart met de uitrol van Nothing OS 2.0 voor zijn eerste smartphone, de Phone (1). De update is gebaseerd op Android 13.

Nothing presenteerde de softwarelaag tezamen met de Phone (2). Wel maakte het bedrijf meteen bekend de softwarelaag ook naar de Nothing Phone (1) te brengen. Wanneer dit stond te gebeuren, liet het toen in het midden. Na enkele weken van stilte bracht de Britste startup verleden week naar buiten de update nog deze week uit te rollen. Daar houdt het zich ook aan – Nothing-CEO Carl Pei meldt via X (voorheen Twitter) dat de uitrol van Nothing OS 2.0 voor de Phone (1) is opgestart.

“Naarmate onze (ontwikkel)capaciteit toeneemt, kunnen we het tijdsverschil in de loop van de tijd dichten”, vult Pei aan. Daarmee doelt de topman op het tijdsverschil tussen de Phone (2)-lancering en de uitrol van Nothing OS 2.0 voor de Phone (1). Nu zaten daar nog enkele weken tussen. Hoe de fabrikant dit exact voor zich ziet, is nog onduidelijk.

Uitgelicht artikel Nothing Phone (2) review: premium aan betaalbare prijzen

Hoe dan ook: de uitrol van de nieuwe softwarelaag voor de Nothing Phone (1) is van start gegaan. Hoewel OS 2.0 lijkt te duiden op een geheel nieuw OS, is dat hier niet aan de orde. De software is nog altijd gebaseerd op Android 13. Zodra Google Android 14 uitbrengt, wordt de softwarelaag wel één-op-één overgezet. Tot die tijd geniet je alvast van een reeks andere aanpassingen. We hebben de belangrijkste nieuwigheden van Nothing OS 2.0 hieronder op een rij gezet.

  • Nieuwe visuele identiteit doorheen heel de Android-interface
  • Extra opties voor mappen op het startscherm
  • Nieuwe widgetontwerpen voor: klok, weer en quick look
  • Widgets zijn nu ook beschikbaar op het vergrendelscherm
  • Glyph-zaklamp: houd de zaklamp-knop ingedrukt om de Glyph-zaklamp te gebruiken
  • Gebruikers kunnen nu allerlei apps ‘klonen’
  • Afzonderlijke apps kunnen nu vergrendeld worden (App Locker)

Er staat volgens de Britse fabrikant ten slotte ‘veel optimalisaties’ klaar om je Phone (1)-ervaring te verbeteren.

Uitrol Nothing OS 2.0

Nothing meldt dat de uitrol van de nieuwe softwarelaag reeds is opgestart. Wel is de update eerst voor een kleine groep gebruikers beschikbaar. Volgens de fabrikant ‘duurt het enkele weken’ voor elk toestel de update heeft ontvangen.

Staat de update al klaar voor jouw Nothing Phone (1)? Dit kan je handmatig controleren. Navigeer daarvoor naar het updatemenu via Instellingen -> Systeem -> Systeemupdate. Klik vervolgens op de blauwe ‘Controleren op updates’-knop om te achterhalen of jij de update al kan binnenslepen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business