Nieuws

Nothing OS 2.0 arriveert op de Nothing Phone (1)

Nothing Phone (1)
© Unsplash/Thai Nguyen
Nothing maakt zich gereed voor de lancering van Nothing OS 2.0 op de Phone (1). De uitrol gaat komende week van start, bevestigt het merk op X.

Nothing bracht de tweede versie van zijn softwarelaag uit tezamen met de Phone (2). Het bedrijf gaf tijdens die lancering al te kennen dat de upgrade ook naar de Phone (1) zou komen. Een datum voor de uitrol van de softwarelaag werd echter niet genoemd. Nu volgt wel meer duiding: op X (voorheen Twitter) schrijft Nothing dat de uitrol van Nothing OS 2.0 voor de Phone (1) komende week van start gaat.

De Nothing Phone (1) krijgt daarmee toegang tot een reeks software-upgrades van de Phone (2). Het gaat daarbij onder meer om monochrome app-icoontjes, widgets op het vergrendelscherm, de optie om apps te klonen én een app-vergrendeloptie. Nieuwe Glyph-functies van de Phone (2) komen niet naar de eerste smartphone van de Britse startup. Die zijn immers gelinkt aan een aangepaste Glyph-interface achterop de smartphone.

Uitgelicht artikel Nothing Phone (2) review: premium aan betaalbare prijzen

Nothing OS 2.0 is vooralsnog gebaseerd op Android 13. Bij de komst van Android 14 naar de Phone (1) en Phone (2) hevelt de fabrikant simpelweg de bestaande interface over naar het nieuwe OS. Je hoeft dus geen al te grote upgrades te verwachten bij de komst van Android 14 naar die toestellen. Wel gaan de telefoons mee met alle vernieuwingen die Google met het OS heeft geïntroduceerd.

Testversie Android 14

Het Britse merk bracht reeds meerdere testversies van Android 14 uit voor de Nothing Phone (1). In die testversies ontbreekt voorlopig nog wel de 2.0-softwarelaag. Ook kan de Glyph-interface (nog) niet gebruikt worden en is de vingerafdrukscanner out-of-order.

Gezien Nothing is gestart met het testen van Android 14, laat de uitrol mogelijk niet al te lang meer op zich wachten. Uiteraard moet Google het OS wel eerst officieel uitbrengen. Naar verwachting staat dit ergens in september te gebeuren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business