Nieuws

Apple lanceert iPhone 15-serie op 12 september

Apple
© iStock / PhillDanze
Apple heeft dinsdagavond de uitnodiging voor zijn iPhone-presentatie verstuurd. Verwacht wordt dat het event op 12 september in het teken staat van nieuwe iPhones, iPads en Macs.

‘Wonderlust’ is de titel die Apple ditmaal meegeeft aan het event, dat op 12 september om 19:00 uur Brusselse tijd plaatsvindt. Uitleg over wat we tijdens de presentatie mogen verwachten geeft Apple – geheel volgens traditie – niet. Toch kan met enige zekerheid worden vastgesteld dat ze op 12 september de nieuwe iPhone-reeks presenteren. Meer specifiek gaat vermoedelijk om de iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro en iPhone 15 Pro Max.

Overstap naar usb-c

Voor Apple is de presentatie van de iPhone 15-serie er alvast één van historisch kaliber. Apple stapt met de nieuwe iPhone-reeks immers over op een usb-c-aansluiting. Die beslissing nam het bedrijf – na jaren van alleenrecht op de Lightning-connector – niet zonder slag of stoot. Pas toen usb-c voor mobiele apparaten werd verplicht door de Europese Unie, ging Apple overstag. Hoewel de poort in principe pas vanaf eind volgend jaar verplicht is, neemt het nu dus alvast de nodige maatregelen.

Nieuw aan de iPhone 15-serie is naar verluidt ook dat de ‘notch’ verdwijnt. Ook de reguliere iPhone 15 en iPhone 15 Plus krijgen een zogeheten Dynamic Island. Dit type inkeping werd verleden jaar op de 14-serie geïntroduceerd en neemt nu dus volledig het stokje van de oude notch over. Verder ging het design van de nieuwe modellen flink op de schop, met een meer afgerond uiterlijk als gevolg. De Pro Max krijgt ten slotte een nieuwe telefotocamera.

Zes nieuwe Macs

Verwacht wordt dat Apple op 12 september ook de 9e generatie Apple Watch presenteert. Verder is het mogelijk dat het Mac-gamma flink op de schop gaat. Bloomberg-journalist Mark Gurman stelt dat Apple mogelijk een zestal nieuwe Mac-apparaten introduceert – elk met zijn Apple Silicon M3-chipset. Dit zou ook gelden voor de Mac Mini, bracht Gurman begin augustus naar buiten.

Of er ook nieuwe iPads op het menu staan, blijft nog wat onzeker. Deze week lekte nog uit dat Apple zijn iPad Pro-serie volgend jaar een forse upgrade meegeeft: weeral inclusief de M3-chipset. Dat lijkt alvast te bevestigen dat we ditmaal geen grootse iPad Pro-wijzigingen hoeven te verwachten. Of een nieuwe iPad (2023) of iPad Mini (2023) in het verschiet ligt, blijft vooralsnog koffiedik kijken.

Presentatie op 12 september

Of de genoemde details ook kloppen? Daar kunnen we vooralsnog enkel over speculeren. Het is aan Apple om de details op 12 september te bevestigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business