Nieuws

Nieuwe WhatsApp-app voor Mac

whatsapp
© Meta
Mac-gebruikers kunnen straks eindelijk genieten van hun eigen desktopclient voor WhatsApp, nadat Windows-gebruikers die enkele maanden terug al kregen.

Het programma voor Mac is al sinds januari in bèta, maar werd nu dus officieel aangekondigd door uitgever Meta. WhatsApp-gebruikers kunnen voor het eerst videocalls houden op de desk- en laptops van Apple. De client voor Mac biedt ondersteuning voor videogesprekken waar tot acht mensen aan kunnen deelnemen. Voor gesprekken met enkel audio is dat zelfs 32 gebruikers.

Gebruikers kunnen ook toegevoegd worden in al lopende videocalls, hun oproep- en gespreksgeschiedenis bekijken en notificaties ontvangen over binnenkomende oproepen, ook wanneer de WhatsApp-client niet open staat. Daarnaast is bestanden delen erg handig, want het volstaat om ze naar een conversatie te slepen.

End-to-end-encryption

Het ontwikkelingsteam van WhatsApp heeft naar verluidt de nodige tijd besteed aan het veiligheid van de nieuwe Mac-client. Zo krijgen gebruikers de garantie dat die end-to-end versleuteld blijft via encryptie, over alle toestellen en besturingssystemen heen.

De nieuwe client is beschikbaar via de website van WhatsApp en komt weldra naar de Mac App Store.

Uitgelicht artikel WhatsApp WhatsApp laat je vanaf nu video’s in HD-kwaliteit versturen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business