Nieuws

WhatsApp laat je vanaf nu video’s in HD-kwaliteit versturen

WhatsApp
© iStock / Stockcam
WhatsApp probeert continu te verbeteren. Onlangs voegde de chat-applicatie ondersteuning toe voor beelden in HD-kwaliteit. Nu komt de ondersteuning ook naar bewegende beelden.

Wie een video of een afbeelding verstuurt via WhatsApp is het ongetwijfeld al gewoon: de kwaliteit is doorgaans iets minder dan op je smartphone zelf. WhatsApp comprimeert al je foto- en videobestanden namelijk om ervoor te zorgen dat ze sneller verstuurd kunnen worden én om de servers minder te belasten. Dat kan door het originele video- of fotobestand kleiner te maken, maar daardoor verlies je dus wel aan kwaliteit. WhatsApp probeert nu dat kwaliteitsverlies te beperken.

Video’s in HD-kwaliteit

Eerder deze maand voegde WhatsApp al ondersteuning voor HD-foto’s toe. De optie maakt het mogelijk om beelden in hoge kwaliteit te verzenden, rechtstreeks vanuit het chatvenster. Gebruikers die voor de HD-foto-update een afbeelding in goede kwaliteit wilden versturen, moesten dit nog versturen als een bestand in plaats van als media.

Tot vandaag de dag comprimeert WhatsApp video’s tot een heel klein bestand. Of je nu een 4K-video hebt opgenomen of niet: na het versturen van de videoclip schieten er nog maar 480×640 pixels over. Met de nieuwe update maakt WhatsApp het mogelijk om video’s te versturen in HD-kwaliteit, met 720×1280 pixels. Daarmee tikt de videokwaliteit van WhatsApp-berichten de HD-resolutie aan. Hoewel de verbetering niet zo erg groot lijkt, zal deze wel merkbaar zijn in je WhatsApp-gesprekken. Veel smartphones filmen echter aan een hogere resolutie – het beeld op je eigen smartphone zal er dus veel beter uitzien.

Mobiele dataverbruik

Video’s in hoge kwaliteit versturen vereist echter wel wat data. Gebruikers zullen dan ook kunnen kiezen of ze de video in HD-kwaliteit willen versturen. Daarvoor hoef je alleen een video te selecteren en de nieuwe HD-knop, bovenaan het scherm, aan te tikken. Hiermee open je een dialoogvenster waarin je de kwaliteit van je video kan kiezen.

Ook het downloaden van HD-video’s verbruikt wat meer data. Is je mobiele dataplan beperkt? Dan kan je er zelf voor kiezen om HD-video’s pas te downloaden als je een wifiverbinding hebt. Video’s met verhoogde kwaliteit zal je kunnen herkennen aan het HD-logo dat eraan vasthangt.

Zie je de mogelijkheid om video’s in HD-kwaliteit te versturen nog niet verschijnen? Dat kan: de update wordt momenteel uitgerold. Vroeg of laat zou je de optie dus moeten zien verschijnen, of je nu een Android- of iOS-toestel in handen hebt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business