Nieuws

Zoom lanceert AI-systeem ‘Revenue Accelerator’

Zoom
© iStock / Sundry Photography
Zoom kondigt vandaag aan dat het Zoom IQ for Sales, de intelligente chatbot van de videobeldienst, hernoemt naar ‘Zoom Revenue Accelerator’.

De laatste paar maanden groeide het gebruik van de dienst met maar liefst 400% ten opzichte van het begin van dit jaar. Mahesh Ram, hoofd AI-applicaties en producten bij Zoom, verklaart in een persbericht de naamsverandering van de populaire dienst. Daaruit blijkt dat ‘Zoom IQ for Sales’ de lading niet helemaal dekte: “het reflecteerde de kracht van het product niet”. De nieuwe naam zet daar dus wel sterk op in: een naam als Zoom Revenue Accelerator laat weinig aan de interpretatie over.

Functies

De Zoom Revenue Accelerator biedt vandaag al heel wat functies: samenvattingen van meetings, betrokkenheidsanalyses, een functie waarmee je makkelijk follow-upmails kan samenstellen…  Het videocommunicatiebedrijf heeft voor deze herfst een paar bijkomende functies in petto.

Virtual Coach moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat nieuwe medewerkers een snelle onboarding krijgen. Dat doet de tool door gesprekken te simuleren. Nieuwe medewerkers kunnen trainen door deze gesprekken te voeren, waarna de Coach hen uitgebreide beoordelingen kan voorleggen.

Deal Risk Signals vormen een nieuwe functie, die het mogelijk maakt om bepaalde alerts in te stellen. Is het al even geleden dat er nog over bepaalde deals gecommuniceerd werd? Door een aantal regels op te stellen kan je hier automatisch meldingen van krijgen. Zo weet het hele team meteen hoe het met de deal staat. Discover Monthly zal dan weer helpen om bepaalde trends bij de concurrentie te ontbloten. Om dat mogelijk te maken monitort Zoom hoe die concurrenten precies vernoemd worden tijdens gesprekken, zodat het je op het einde van de maand hier een analyse van kan bezorgen.

Méér AI

De nieuwe Revenue Accelerator is slecht één luik van de AI-inspanningen bij Zoom. Gelijktijdig kondigt het bedrijf namelijk aan dat het Zoom IQ omvormt naar ‘Zoom AI Companion’ en dat die tool voortaan deel uitmaakt van betaalde Zoom-plannen.

Uitgelicht artikel Zoom Ook Zoom integreert ChatGPT in zijn producten

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business