Nieuws

Ook Zoom integreert ChatGPT in zijn producten

Zoom
© iStock / Sundry Photography
Zoom kondigt aan dat het zijn AI-assistent IQ uitbreidt met een GPT-integratie. Daardoor zou de assistent vele malen krachtiger worden.

Zoom voegt zich toe aan de lange rij bedrijven die technologie van OpenAI integreren, dat maakt het bedrijf bekend tijdens de Enterprise Connect-beurs in Orlando. Aanvoerder is ongetwijfeld Microsoft, die een gemodificeerde versie van het GPT-4.0-taalmodel in zoekmachine Bing en webbrowser Edge integreerde. Technologiereuzen Google en Meta werken dan weer aan eigen AI-modellen.

Bij Zoom zal de ChatGPT-integratie er onder meer voor zorgen dat de huidige assistent flexibeler en persoonlijker wordt. Het bedrijf integreert overigens niet alleen OpenAI-modellen, maar ook eigen modellen en modellen die aangeleverd worden door klanten. Op deze manier moet de IQ-assistent aangepast kunnen worden aan de noden van de gebruiker.

Nieuwigheden

Nu Zoom een large language model (LLM) zoals dat van ChatGPT integreert in zijn product, verbreden de mogelijkheden zich. Zo kan IQ binnenkort optreden als schrijfhulp in e-mails en chatberichten. Binnen chatgesprekken zal de assistent hiervoor gebruik kunnen maken van de context. De functie voor e-mails is iets uitgebreider, maar is enkel beschikbaar in Zoom IQ for Sales.

Voor mailberichten kan de assistent gebruikmaken van data uit meetings, telefoongesprekken via Zoom en je eerdere e-mailverkeer. Ook na de meeting wordt IQ een serieuze hulp: dankzij de integratie zal hij in staat zijn om samenvattingen van vergaderingen op te stellen en meteen vervolgacties te delen via het platform.

Andere features

Het bedrijf kondigde op de Enterprise Connect-beurs ook enkele andere nieuwe functies aan. Zo wordt Zoom Spots nu Zoom Huddles – virtuele ruimtes die ad-hoc gesprekken moet stimuleren. Zoom Scheduler maakt het dan weer gemakkelijk om een datum voor die volgende meeting te prikken: de organisator kan namelijk meteen zijn beschikbaarheid doorgeven. Op die manier wordt het vele malen makkelijker om iets in te plannen.

Tot slot zorgt ‘Intelligent Director’ ervoor dat je ook in grote groep vlot kan bellen. Door meerdere camera’s in de ruimte te plaatsen breng je meerdere personen, ook wie helemaal achteraan de groep zit, beter in beeld. Deze functie is binnenkort beschikbaar als bètaversie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business