Nieuws

Liedjesteksten op Spotify verdwijnen achter betaalmuur

Spotify
© iStock / stockcam
Liedjesteksten op Spotify zijn handig voor wie graag eens meezingt. De functie verdwijnt nu achter een betaalmuur.

Spotify is ongetwijfeld de meest populaire muziekstreamingdienst. De dienst is gratis te gebruiken, waardoor hij meer gebruikers weet aan te trekken dan concurrenten Tidal en Apple Music. Spotify zou echter graag meer betalende abonnees zien en stopt daarvoor liedjesteksten achter een betaalmuur.

Tot voor kort kon iedereen nog liedjesteksten bekijken in Spotify. Op de desktopversie van de app kan dat door in de onderbalk een knop aan te klikken; in de mobiele versie van de app hoef je maar naar beneden te scrollen wanneer je de albumhoes ziet staan. Die functie verdwijnt echter voor wie Spotify gratis gebruikt.

Het blijkt namelijk dat Spotify de functie achter een betaalmuur geplaatst heeft. Scrol je naar onderen om muziekteksten te lezen? Dan krijg je daar te lezen dat je van de functie kan genieten met een Premium-abonnement.

Het gaat wel niet om een permanente verandering, zegt een PR-verantwoordelijke bij Spotify. De muziekstreamingdienst test, zoals wel vaker het geval is, de functie eerst bij een gelimiteerd aantal gebruikers. Botsen ze daarbij niet op teveel tegenstand? Dan kan het best zijn dat de functie uiteindelijk wordt uitgerold naar álle gebruikers.

De streamingdienst liet intussen weten dat het aantal gebruikers dat gratis gebruikmaakt van zijn diensten sinds vorig jaar met 34% gestegen is. Het totaal komt daardoor op 343 miljoen gratis gebruikers te liggen. Daartegenover staat het aantal betalende gebruikers: dat ligt nu op 200 miljoen – een stijging van 17% ten opzichte van vorig jaar. Zaak voor Spotify is dus om meer mensen op het betalende plan te krijgen, ook als dat betekent dat daardoor functies achter een betaalmuur komen te zitten.

Uitgelicht artikel Spotify logo Spotify wilde ‘white-noise’ podcasts dumpen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business