Nieuws

Google Maps zet emoji’s op de kaart

Google Maps update
© iStock / Kanawa_Studio
Met een onverwachte update introduceert Google emoji's in zijn navigatie-app. Om ze te zien, moet je zelf nog wel een en ander aanpassen.

Emoji’s kunnen je gesprekken heel wat opleuken: je hoeft je gevoelens niet meer onder woorden te brengen, maar kan ze laten vertolken door een icoontje. Dat chatapplicaties de veelal gele mannetjes zonder uitzondering vaak gebruiken, hoeft geen verrassing te zijn. Dat een navigatie-app als Google Maps dat ook doet, komt meer als een verrassing.

Sinds de nieuwe update van Google Maps kan het namelijk: emoji’s op je kaarten. De navigatiedienst maakt dat bekend via X. De bedoeling is dat gebruikers hun opgeslagen plaatsen makkelijk kunnen herkennen door er een emoji aan vast te hangen.

Om zelf een emoji aan een plaats toe te voegen, moet je je lijst met opgeslagen plekken openen, onderaan in het lint. Standaard staan daar enkele categorieën ingesteld: Favorieten, Wil ik heen, Reisplannen en Gelabeld. Om emoji’s aan plekken toe te voegen, moet je zelf een nieuwe lijst aanmaken. Je kiest simpelweg een emoji om aan de categorie te hangen. Alle plaatsen die je aan de lijst vasthangt, zullen in het vervolg op je kaart verschijnen als een emoji.

Het is een iets of wat opmerkelijke verandering: emoji’s in een navigatie-app. Wellicht voerde Google de nieuwe functie in om het gebruiksgemak te verhogen. Voorheen verschenen de opgeslagen locaties namelijk als rode duimspijkers op de kaart. Een emoji vervult dezelfde functie, maar laat meteen meer informatie zien. De functie werkt alleen voor opgeslagen locaties. Zoek je een adres via de zoekfunctie? Dan zal dat nog steeds als een rode duimspijker tevoorschijn komen.

Uitgelicht artikel opbrengst zonnepanelen Kan Google Maps straks opbrengst zonnepanelen voorspellen?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business