Nieuws

Offline werken in OneDrive wordt mogelijk

offline werken in onedrive
© Microsoft
Binnenkort heb je geen internetverbinding meer nodig om bestanden in OneDrive te openen en te bewerken. Offline werken wordt mogelijk.

Wil je offline werken in OneDrive, dan kan dat straks, laat Microsoft weten via zijn Microsoft 365-roadmap. Tot nu toe moest je met de synchronisatie-app voor OneDrive een offlinekopie maken van het bestand waarin je wil werken. Daarvoor moet je ook in Windows Verkenner werken en gebruikmaken van de client-versie van Word, Excel of een ander programma uit het pakket. Dat hoeft straks dus niet meer.

Microsoft werkt aan een update die het mogelijk maakt om ook zonder internetverbinding bewerkingen te doen. Daarvoor moet jet het bestand in kwestie wel eerst markeren als ‘altijd offline beschikbaar’. Wanneer je na offline werken weer online gaat, worden je wijzigingen gesynchroniseerd.

Offline werken in OneDrive onderweg

Offline werken in OneDrive wordt wel pas in november mogelijk. Microsoft zal dan pas namelijk een preview uitrollen van de update, wat dus wil zeggen dat niet meteen alle gebruikers er al mee aan de slag kunnen. Wellicht zal het nog tot december duren voor ook wij offline aan de slag kunnen in OneDrive. Pas dan zal Microsoft grote concurrent Google Drive bijgebeend hebben.

Het is nog eens een positieve aankondiging, nadat bleek dat foto’s in OneDrive-albums binnenkort dubbel zullen tellen in je opslagruimte. Daar komt nog eens bij dat e-mailbijlages ook mee zullen tellen voor je opslag bij OneDrive. Microsoft gaat binnenkort nog meer nieuws aankondigen, waaronder nieuwe AI-features. Wat die worden, zal nog moeten blijken.

Uitgelicht artikel OneDrive opruimen OneDrive vol? Zo ruim je de clouddienst op

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business