Nieuws

Foto’s in OneDrive-albums nemen straks dubbel zoveel opslagruimte in

onedrive
© Microsoft
Wie binnenkort zijn foto's op OneDrive in albums wil ordenen, zal merken dat die meer ruimte gaan innemen. Albums zijn vanaf 16 oktober geen snelkoppelingen meer, maar kopieën van de foto's.

Foto’s die gebruikers in OneDrive-albums plaatsen zullen vanaf dan gewoon dubbel zoveel ruimte in beslag nemen, meldt het Duitse Computer Base. Albums waren in OneDrive voorheen snelkoppelingen, zoals dat bij Google Foto’s eigenlijk een filter is van afbeeldingen met hetzelfde label. Door die links om te zetten naar kopieën, zullen wellicht een hoop gebruikers plots met een opslagtekort zitten. Dat geldt nog meer voor wie terugvalt op OneDrive voor e-mailbijlages.

Extra opslagruimte in OneDrive

De techreus biedt zijn gebruikers in ruil wel een jaar lang extra opslagruimte aan. Hoeveel ze zullen krijgen, heeft Microsoft nog niet bekendgemaakt. Zo krijgen zij de gelegenheid om wat orde te scheppen in hun bestanden, mocht dat nodig zijn. Microsoft raadt zelf aan dat gebruikers hun bestanden ‘op grootte sorteren’ om grote (onnodige) bestanden te verwijderen en zo snel plaats te maken. Want, als foto’s in meerdere albums thuishoren, kunnen ze twee, drie keer of zelfs meer opslagruimte innemen.

Wanneer je tot nog toe een foto verwijderde, verdween de snelkoppeling ernaar ook. Het is niet duidelijk hoe Microsoft dat in het vernieuwde systeem gaat regelen. We vermoeden dat de kopie van een bestand in een album gewoon zal blijven staan, ook als je de losse foto verwijdert.

Het is in elk geval een vreemde keuze van Microsoft. Je zou denken dat het voor de provider zelf ook extra kosten met zich meebrengt om de nodige opslagruimte voor een afbeelding te verdubbelen. Onlangs liet Microsoft zijn Unlimited-optie voor opslag vallen. Mogelijk wil de softwarereus meer Microsoft 365-abonnementen (OneDrive-opslag incluis) aan de man brengen.

Uitgelicht artikel OneDrive opruimen OneDrive vol? Zo ruim je de clouddienst op

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business