Nieuws

Horizon Worlds komt naar smartphones en pc, maar nog niet naar België

Horizon Worlds smartphone
© Meta
Horizon Worlds is al sinds 2019 beschikbaar voor de VR-headsets van Meta. Nu komt het ook naar andere apparaten.

Meta sleutelt al een hele tijd aan zijn Metaverse. In 2019 lanceerde het bedrijf de sociale app ‘Horizon Worlds’ voor zijn VR-headsets. Hoewel de headsets van Meta populair zijn, wist het VR-platform nooit echt bezoekers aan te trekken: daarvoor zijn simpelweg te weinig headsets in omloop. Er zou dan ook een versie van Horizon Worlds uitkomen voor de webbrowsers en voor smartphones, zei het bedrijf meer dan anderhalf jaar geleden. Meta zet nu stilaan twee extra deuren naar hun Metaverse open.

Horizon Worlds krijgt namelijk vanaf vandaag zo’n web- en smartphoneversie, al is die niet meteen voor iedereen beschikbaar. In eerste instantie wordt het platform uitgerold in early access, voor een beperkt aantal gebruikers.

Dat Horizon Worlds nu ook op mobiele apparaten en op pc’s bereikbaar is, is goed nieuws voor Meta. Het bedrijf deelde tot nu toe nog geen officiële gebruikscijfers met betrekking tot het VR-platform. Hoeveel bezoekers de virtuele wereld elke maand precies mag ontvangen is daardoor nogal onduidelijk. Op basis van de weinige informatie die beschikbaar is, lijkt het er echter op dat het platform nergens naartoe gaat en dat er amper mensen te vinden zijn.

Eerder dit jaar stelde Meta de metaversewereld al open voor jonge gebruikers in de VS en Canada. Zij kunnen van het platform gebruikmaken, maar wel met enkele veiligheidsmaatregelen. Zo kunnen volwassenen vrij met elkaar communiceren in de Metaverse. Voor kinderen ligt dat anders: zij zullen enkel de stem horen van mensen die ze kennen, de stem van onbekenden wordt onherkenbaar gemaakt. Jongerenaccounts staan bovendien standaard in de privémodus ingesteld, waardoor andere bezoekers hun locatie of status niet kunnen zien.

Horizon Worlds in België?

Horizon Worlds is een gratis app voor de VR-headsets van Meta, die nu ook op mobiel en via het web toegankelijk is. De virtuele wereld is momenteel wel enkel toegankelijk voor inwoners van Canada, Frankrijk, IJsland, Ierland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Aangezien Meta’s Quest-headsets hier te krijgen zijn, wordt verwacht dat het platform ook hier op een bepaald moment geïntroduceerd wordt. Voor wanneer dat is? Daarover zwijgt Meta voorlopig in alle talen.  Een uitrol naar andere landen zou echter wel voor een opleving in het aantal gebruikers kunnen zorgen.

Uitgelicht artikel Meta Quest 3 Meta lanceert Quest 3 VR-headset, Quest 2 wordt goedkoper

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business