Nieuws

Meta lanceert Quest 3 VR-headset, Quest 2 wordt goedkoper

Meta Quest 3
© Meta
Later vandaag vindt de Meta Quest Gaming Showcase plaats, waar de technologiereus nieuwe games voor zijn Quest VR-brillen aankondigt. Nog voor het evenement van start gaat kondigt CEO Mark Zuckerberg de Meta Quest 3 aan: de volgende generatie VR-headset van Meta.

De Meta Quest 3 is een verbetering ten opzichte van de Quest 2 op zo goed als alle fronten. Zo zal de headset een hogere resolutie ondersteunen en krijgt die meer rekenkracht mee om dat te ondersteunen. Niet alleen aan de binnenkant wordt er aan de VR-bril gesleuteld: Meta geeft de Quest 3 een kleiner en vooral comfortabeler ontwerp mee.

Heel veel details over de nieuwe headset geeft de CEO nog niet mee. Wie meer wil weten zal moeten wachten tot het Meta Connect-evenement dat op 27 september plaatsvindt. Tot die tijd kunnen liefhebbers zich vergapen aan de details die al wel gekend zijn. Zo krijgt de Quest 3 hetgeen Meta “pancake optics” noemt: platte lenzen die niet alleen een aanzienlijk kleiner formaat toelaten maar ook beter beeld bieden. De chipset komt uit de kast van Qualcomm en zou op GPU-vlak minstens dubbel zo snel moeten zijn als zijn voorganger. Voor meer details of zelfs de naam van de chip is het wachten tot 27 september.

Ook de controllers krijgen een upgrade: de buitenste tracking-ring verdwijnt om de controllers natuurlijk aan te doen voelen. De invoerapparaten krijgen bovendien TruTouch haptics die haast levensechte feedback moeten geven. Wie liever geen controller gebruikt kan de Quest 3 met de handen bedienen.

Beschikbaarheid

De Meta Quest 3 zal beschikbaar zijn vanaf $499.99 (€465,90) op alle plekken waar je de Quest 2 momenteel ook kan krijgen, en dat vanaf deze herfst.

Prijsverlaging en update voor Meta Quest 2

De Meta Quest 2 is inmiddels zo’n drie jaar oud. Zeker nu er een nieuw model zit aan te komen is een prijsverlaging dan ook niet echt verwonderlijk. De Quest 2 met 128 GB opslag zal binnenkort te krijgen zijn voor €349,99; de versie met 256 GB aan opslag voor €399,99.

Niet dat de Quest 2 achtergesteld is nu er een opvolger is aangekondigd. In tegendeel: met de volgende software-update worden de Quest 2 en Quest Pro zelfs wat beter gemaakt. Na de update zal de processor tot 26% meer prestaties leveren. Eigenaars van de Quest Pro zien hun GPU-prestaties met 11% verbeteren en wie een Quest 2 heeft krijgt er zelfs 19% bij.

Bovendien kondigt Meta vanavond een heleboel nieuwe games aan die allemaal gemaakt werden voor de Quest 2. Content voor de VR-headset verschijnt er dus ook zeker genoeg. Heb je een Quest 3 op het oog? Dan zal alle software die compatibel is met de Quest 2 later ook compatibel zijn met de Quest 3: de hele gamebibliotheek van meer dan 500 titels wordt namelijk backwards compatible.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business