Nieuws

iPhone 15-serie laadt nog altijd traag op

Apple iPhone 15
© Apple
Gehoopt werd dat Apple's iPhone 15-serie eindelijk hogere laadsnelheden zou bieden. Dat lijkt niet het geval. Wel zijn de batterijen van de iPhone 15-modellen een tikje groter.

Apple onthoudt zich jaarlijks van het publiceren van batterijspecificaties. Hoewel het zulke details zelf niet geeft, zijn ze wel gepubliceerd door Chinese keuringsautoriteiten. Daaruit blijkt dat de batterijcapaciteit van de iPhone 15-serie met maximaal 2,3 procent toeneemt. Hoewel elk toestel een iets grotere batterij meekrijgt, zijn de verschillen dus klein. Hieronder is per toestel de capaciteit van de iPhone 15-serie en zijn voorganger opgelijst.

  • iPhone 15: 3.349 mAh-batterij (van 3.279 mAh op de iPhone 14)
  • iPhone 15 Plus: 4.383 mAh-batterij (van 4.325 mAh op de iPhone 14 Plus)
  • iPhone 15 Pro: 3.274 mAh-batterij (van 3.200 mAh op de iPhone 14 Pro)
  • iPhone 15 Pro Max: 4.422 mAh-batterij (van 4.323 mAh op de iPhone 14 Pro Max)

Het Pro Max-model ziet de batterijcapaciteit nog het sterkst groeien, met ongeveer 100 mAh. Wat Apple weerhoudt om grotere batterijen te gebruiken – menig Android-telefoon krijgt een 5.000 mAh-batterij – is niet bekend. Aan ruimte alvast geen gebrek; de iPhone 15 Pro Max en iPhone 15 Plus zijn net zo groot als menig Android-smartphone met fors grotere batterijen.

Ondanks dat de batterijcapaciteit is toegenomen, betekent dit niet dat de batterijen ook langer meegaan. Volgens Apple is de batterijduur voor de iPhone 15-serie gelijk aan de voorgangers uit de 14-serie.

Sneller opladen dan? Ook niet.

De batterijduur is dus niet toegenomen. Geldt dit ook voor de oplaadsnelheid? Dat is niet meteen duidelijk. De Chinese keuringsinstantie laat zich er alvast niet over uit. Apple heeft daar zelf wel wat over te zeggen. Op de productpagina van alle iPhone 15-serie toestellen staat vermeldt dat een 20 watt oplader wordt geadviseerd.

Uitgelicht artikel Chinese China heeft de iPhone van Apple toch niet verboden

Vermoedelijk ligt de maximale oplaadsnelheid dan ook rond de 20 watt. Voor de Pro-modellen zou de smartphonefabrikant mogelijk wel hogere laadsnelheden toelaten, tot 27 watt. Dat was ook het geval voor de 14 Pro en 14 Pro Max.

Upgrade naar usb-c

Gehoopt werd dat de upgrade naar usb-c dit eindelijk zou veranderen. Vooralsnog lijkt de usb-c-upgrade vooral een lege huls. Daarbij krijgen enkel de Pro-monikers een upgrade naar USB 3.0 en blijven de reguliere iPhone 15 en 15 Plus steken op USB 2.0.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business