Nieuws

Xiaomi teaset Watch 2 Pro met Wear OS

Xiaomi Watch 2 Pro
Watch S1 Pro - © Xiaomi
Xiaomi heeft een teaservideo gepubliceerd voor de Xiaomi Watch 2 Pro. Het is Xiaomi's eerste Wear OS-smartwatch die in Europa wordt uitgebracht.

Veel details geeft de teaservideo niet vrij. Wel wordt duidelijk dat de onthulling van de Watch 2 Pro doorgaat op 26 september. Ook zou de smartwatch een rond scherm krijgen én draait het op Wear OS. Voorgaande smartwatches van het merk draaiden steeds op een in-house besturingssysteem – vanaf de Watch 2 Pro stapt Xiaomi dus over op Google’s Wear OS. Dat maakt ook meteen dat je alle Wear OS-apps kan gebruiken – inclusief apps als Maps, Wallet en Assistant.

Gelekte specificaties

Over de specificaties van de smartwatch blijft Xiaomi op de vlakte. Veel keuze heeft de fabrikant niet: het kan in zee gaan met Samsung voor Exynos W-chips of aankloppen bij Qualcomm voor Snapdragon W5 Gen 1-chipsets. Geruchtenmaker Arsène Lupin stelt dat de keuze is gevallen op W5+ Gen 1-chips van Qualcomm. De chip wordt volgens een bericht op X gekoppeld aan 2 GB RAM en 32 GB opslaggeheugen.

Het ronde amoled-scherm meet verder 1,43 inch. Intern is er nog ruimte voor een 500 mAh-batterij. Het geheel wordt beschermd door een roestvrijstalen behuizing en Gorilla Glass. Ten slotte stelt de geruchtenmaker dat de smartwatch optioneel leverbaar is met LTE.

Uitgelicht artikel redmi watch 2 lite Xiaomi Redmi Watch 2 Lite review

Prijzen Watch 2 Pro

Lupin weet ook enkele prijzen van de smartwatch te delen. De bluetoothversie moet 269,99 euro kosten. Wil je ook LTE-ondersteuning? Dan betaal je 329,99 euro. Of deze prijzen ook gelden voor de Belgische markt is niet bekend. Het is sowieso niet bekend of de Xiaomi Watch 2 Pro in België wordt uitgebracht. Die informatie moet op 26 september bekend raken. Datzelfde geldt voor informatie over de Xiaomi 13T (Pro), die eveneens op de 26e wordt uitgebracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business