Nieuws

Logitech lanceert goedkoopste Brio-webcam

Logitech Brio 100
© Logitech
Logitech heeft dinsdag het goedkoopste model in de Brio-reeks aangekondigd, de Brio 100. Met de webcam geniet je van 1080p-beeld aan 49,99 euro.

Logitechs Brio-serie plaatst zichzelf in het high-end segment. Het duurste model, de reguliere Brio, komt met een prijskaartje van 259 euro (adviesprijs). Intussen bracht Logitech ook modellen uit die net iets betaalbaarder zijn: de Brio 500 (100 euro) en Brio 300 (60 euro). Ditmaal voegt het nog een instapmodel toe, de Brio 100. Met die webcam speelt Logitech in op de vraag naar scherp beeld – zonder daarvoor meteen de hoofdprijs te vragen. De webcam schiet immers Full HD-beelden met een maximale beeldverversing van 30Hz.

Qua uiterlijk doet de Brio 100 ons met name denken aan de populaire C505. Die webcam wordt nog steeds door Logitech aangeboden en is beperkt tot 720p video. Qua prijs ontlopen de modellen – de C505 is vaak rond de 50 euro verkrijgbaar – elkaar niet veel. Toch is de Brio direct een interessantere optie vanwege de ondersteuning voor 1080p-video.

Uitgelicht artikel Logitech MX Mechanical Logitech MX Mechanical review

Dat is niet het enige wat de webcam te bieden heeft. Hij komt namelijk ook met een automatisch privacy-scherm. “Om de privacy van de gebruiker te waarborgen is er een shutter toegevoegd die zich tussen calls door sluit of wanneer er wordt uitgelogd”, legt Logitech uit.

Ondersteuning voor Teams

Verder werkt de webcam als plug-and-play accessoire voor videoconferentieplatformen als Teams, Meet en Zoom. Kortom: binnen luttele seconden kan je de webcam gebruiken. Dat wordt ook nog geholpen door de usb-a-aansluiting. Zo hoef je geen adapter te kopen als je computer geen usb-c-aansluiting biedt.

Wat de Brio 100 ook overneemt van andere Brio-webcams zijn de duurzaamheidsclaims. Volgens de accessoirefabrikant is 77 procent van het zwarte/grijze plastic gerecycleerd, terwijl de ‘witte’ variant opgetrokken is uit 34 procent gerecycleerd materiaal. Ook werd de webcam als geheel ‘carbon neutral’ gecertificeerd.

Per direct leverbaar

Klanten kunnen de Logitech Brio 100 per direct bestellen. Hij is verkrijgbaar in het wit, roze en zwart.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business