Nieuws

OnePlus Buds 3 lekken uit, dit is bekend

OnePlus Buds 3
© OnLeaks
De OnePlus Buds 3 zijn donderdag in vol detail gelekt. Mogelijk volgen de Buds 3 de huidige Buds Pro 2 op.

OnePlus lanceerde de Buds Pro 2 in tandem met de OnePlus 11. Het is goed mogelijk dat OnePlus de Buds 3 eveneens samen met een vlaggenschip lanceert. Vermoedelijk gebeurt dat wel niet meteen – het Chinese merk bracht vorige week nog de Buds Pro 2R op de markt. Een lancering in 2024 zou ons daarom niet verbazen. Wat ons eveneens niet verrast is dat het om OnePlus-oortjes gaat. Het ontwerp komt immers rechtstreeks van de Buds Pro 2(R) af.

Hetzelfde ontwerp?

Wel doen de Buds 3 weg met de schuine lijn in het ontwerp, die voordien het glanzende en matte deel van de oortjes van elkaar scheidde. Nu lijkt – voor zover wij kunnen beoordelen – het gehele oortje een glanzende afwerking mee te krijgen.

Uitgelicht artikel OnePlus Pad Go Specificaties OnePlus Pad Go liggen op straat

Op het vlak van specificaties delen de Buds 3 diverse details met de Buds Pro 2. Zo kan de ANC tot 48 dB aan omgevingsgeluid wegnemen. Verder zouden ze een vergelijkbare dual-driver-systeem gebruiken, met een 10,4mm-woofer (11mm op de Pro 2) en een 6mm-tweeter. De oortjes zouden ook nog IP55-water- en stofbestendig zijn en Bluetooth 5.3, Google Fast Pair en Bluetooth Multipoint ondersteunen.

Qua batterijcapaciteit lopen de Buds 3 licht achter op de Buds Pro 2. Naar verluidt voorziet OnePlus de oortjes elk van een 58-mAh-batterij. Dat is net iets kleiner dan de 60-mAh-exemplaren in de Buds Pro 2. Groot zal het verschil in batterijduur daardoor overigens niet zijn. Niettemin omdat de oplaadcase van de 3 dezelfde batterij meekrijgt, aan 520 mAh. Zonder ruisonderdrukking moet dat een batterijduur van 33 uur opleveren. Met ANC ingeschakeld, daalt dit tot ongeveer 22 uur.

OnePlus Buds 3 case
© OnLeaks

Geen Spatial Audio?

Hoewel gespeculeerd wordt dat het om Buds Pro 2-opvolgers gaat, lijkt ons dat onlogisch. De Buds 3 ontbreekt het namelijk aan ondersteuning voor Spatial Audio. Die functie is wel aanwezig op de Pro 2. Verder is er op geen enkel vlak sprake van ‘upgrades’. We zien de Buds 3 eerder als een midrange-versie van nieuwe Buds Pro 3.

Wanneer OnePlus de Buds 3 zou onthullen, is vooralsnog ongeweten. Vermoedelijk laat dat moment nog wel even op zich wachten en combineren ze dit met de introductie van de OnePlus 12. Mogelijk vindt die introductie in januari of februari 2024 plaats.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business