Nieuws

Specificaties OnePlus Pad Go liggen op straat

OnePlus Pad Go
© OnePlus via Digital Trends
Dinsdag zijn via X allerlei specificaties van de OnePlus Pad Go gelekt. Naar verluidt zou OnePlus de tablet op 6 oktober onthullen.

Met de OnePlus Pad Go zet de Chinese fabrikant in op het budgetsegment. Dat blijkt nu ook wel uit de gelekte specificatielijst, die dinsdag door OneNormalUsername op X is verspreid. Zo krijgt de Pad Go een MediaTek Helio G99-chipset (MT6789), die Samsung ook zou gebruiken voor de aanstaande Galaxy Tab A9. Qua prestaties moeten gebruikers niet al te veel verwachten van de nieuwe tablet. Wat wel meteen opvalt is dat OnePlus de Pad Go levert met 8 GB RAM en 128 GB opslag.

Galaxy Tab A9-killer

Daarmee zou de tablet dubbel de hoeveelheid RAM meekrijgen als Samsungs Galaxy Tab A9, die het met 4 GB RAM moet stellen. Zeker als je veel apps tegelijk openhoudt of veel tabbladen opent in bijvoorbeeld Google Chrome, komt dit extra beetje geheugen goed van pas. Bovendien maakt het de tablet meer toekomstbestendig. Apps vereisen steeds meer werkgeheugen, en dat geldt net zo voor besturingssystemen – Android 13, in dit geval.

Verder raakt bekend dat de tablet een 8.000 mAh-batterij meekrijgt. Voorlopig blijft het nog gissen naar een maximale laadsnelheid. De reguliere OnePlus Pad kan opladen met 67 watt. Gekend is dat het opladen in elk geval verloopt via een usb-c-aansluiting.

Uitgelicht artikel OnePlus Pad Go Lanceringsdatum OnePlus Pad Go is gekend

Kleiner 11-inch scherm

Volgens eerder gelekte informatie krijgt de OnePlus Pad Go nog een 11,35-inch lcd-scherm, met een 2,4K-resolutie. Daarmee is het paneel iets kleiner dan op de reguliere Pad. Wel behoudt OnePlus zijn unieke 7:5-beeldverhouding. Rondom het scherm vind je ook nog steeds een viertal speakers die net als op de reguliere Pad Dolby Atmos-ondersteuning bieden.

Hoeveel de OnePlus Pad Go mag gaan kosten, blijft koffiedik kijken. Mogelijk zijn er ook twee (of meer prijzen) waar je rekening mee moet houden. Volgens de gelekte data op X komt er namelijk ook een LTE-versie van de tablet. Daarnaast zou de tablet beschikbaar komen met 256 GB opslaggeheugen. Vanaf 6 oktober zouden alle details beschikbaar moeten zijn: dan wordt de tablet onthuld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business