Nieuws

Lanceringsdatum OnePlus Pad Go is gekend

OnePlus Pad Go
© OnePlus via Digital Trends
Nadat voor het weekend alvast het ontwerp van de betaalbare OnePlus Pad Go uitlekte, maken we nu kennis met de vermeende lanceringsdatum.

Overigens zijn het niet enkel geruchtenmakers die zulke details delen. OnePlus doet nu ook een duit in het zakje en plaatste een render op zijn Indiase X-account. De render bevestigt het gelekte design en stelt dat de tablet ‘er snel aan komt’. Een exacte datum geeft de technologiegigant (nog) niet op. Flipkart, een Indiase webwinkel, geeft die – mogelijk per ongeluk – al wel vrij. In de Flipkart-app is plots een pagina verschenen, waarin staat dat de OnePlus Pad Go op 4 oktober wordt onthuld.

Exacte details over de tablet worden niet benoemd door de Indiase webwinkel. Wel worden eind september reeds enkele details van de tablet onthuld. Over welke specificaties het zou gaan, wordt vooralsnog niet duidelijk. De enige details die momenteel bekend zijn, gaan over het scherm. Dat zou een 2,8K resolutie krijgen, met een 7:5 beeldverhouding. Vermoedelijk blijven de schermen ook net zo groot, aan 11,6 inch.

Uitgelicht artikel OnePlus Pad Go Goedkopere tablet van OnePlus officieel op komst

Zoals de naam van de tablet doet vermoeden, is de Pad Go een goedkopere versie van de OnePlus Pad. Op welke vlakken de Android-tablet exact moet inboeten, blijft koffiedik kijken. Verwacht wordt dat de Pad Go een middenklasse chipset, goedkoper scherm en plastic behuizing krijgt. Ook zou de fabrikant afscheid kunnen nemen van de quad-speaker opstelling van de high-end Pad.

Prijsdaling op touw

Betekent dat ook meteen dat de prijs fors gaat dalen? Dat zou uiteraard wel logisch zijn. Mogelijk wil de Chinese fabrikant zijn Pad Go met Samsungs Galaxy Tab A-serie laten concurreren. Tablets binnen die klasse zijn verkrijgbaar tussen de 200 en 400 euro. Ter vergelijking: de high-end OnePlus Pad kost momenteel 499 euro (adviesprijs).

Zulke informatie komt vermoedelijk eveneens op 4 oktober naar buiten. Voorlopig is het niet bekend of de OnePlus Pad Go ook naar België of Nederland komt. De huidige OnePlus Pad is hier wel te koop, maar het valt op dat de Europese tak nog geen teasers voor de tablet heeft verspreid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business