Nieuws

Goedkopere tablet van OnePlus officieel op komst

OnePlus Pad Go
© OnePlus via Digital Trends
OnePlus komt binnenkort met een goedkopere tablet: de OnePlus Pad Go. Langs buiten lijkt het alvast een knap toestel.

De OnePlus Pad is nog niet zo heel lang uit, of nieuws over een tweede OnePlus-tablet doet al de ronde. Om de geruchten en lekken voor te zijn, deelde OnePlus de eerste beelden van hun nieuwe tablet met Digital Trends. Het nieuwe toestel heet OnePlus Pad Go. Het lijkt op de OnePlus Pad die eerder uitkwam, maar is een stukje goedkoper.

Langs de buitenkant ziet het nieuwe toestel er ongeveer hetzelfde uit: het krijgt een iets lichtere, groene kleur en plaatst de camera nog steeds in het midden, boven het OnePlus-logo. De OnePlus Pad Go krijgt daarbovenop een streep in een iets donkerder groen, zodat de twee toestellen visueel te onderscheiden zijn. Het chassis, met gebogen randen, blijft onveranderd. In je handen zouden beide toestellen dus nagenoeg hetzelfde moeten aanvoelen.

Als je het toestel omdraait, zal je ook goed moeten kijken om de verschillen te spotten. De schermranden zijn even groot en de afwerking is volledig identiek. Zelfs als je de toestellen naast elkaar zet, zullen ze langs de voorkant moeilijk te onderscheiden zijn: de OnePlus Pad Go krijgt namelijk een 2,4K-display. Zijn voorganger kreeg een 2,8K-display dat iets beter is, al vallen de verschillen niet bepaald groot te noemen. Ook de schermgrootte van 11,6 inch en 7:5-aspectratio blijven behouden tussen de twee modellen.

Verwacht van de OnePlus Pad Go dus een “middenklassetablet voor entertainment, die uitstekende visuele kwaliteit biedt zonder de bank te breken”, aldus OnePlus-president en operationeel directeur Kinder Liu.

Voor het overige pakt OnePlus al uit met een aantal functies die zeker in de tablet zullen zitten. Met Content Sync moet je bijvoorbeeld makkelijk kunnen wisselen tussen je OnePlus-smartphone en -tablet. Daarnaast voorziet OnePlus ook in een oplossing voor wie vaak een mobiele hotspot nodig heeft: die functie zal in de tablet ingebakken zitten, waardoor je niet telkens een hotspot hoeft te activeren. Daarnaast komt de tablet met ondersteuning voor Dolby Atmos.

Wat er onder de motorkap zit? Dat zal de komende weken ongetwijfeld nog voer voor verschillende lekken en heel wat discussie zijn. OnePlus communiceerde namelijk enkel over de onderdelen die je ook daadwerkelijk kan zien.

Wanneer de tablet uitkomt is momenteel ongeweten. Ook daar zal de komende weken ongetwijfeld nog veel over gespeculeerd worden.

Uitgelicht artikel OnePlus Pad review: nieuwe categorie, maar op en top OnePlus
oneplusoneplus padOnePlus Pad Gotablets

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals