Nieuws

‘Photoshop op internet’ beschikbaar voor Creative Cloud-leden

photoshop op internet
© Adobe
'Photoshop op internet', zoals Adobe de dienst zelf noemt, is nu beschikbaar voor iedereen die een Creative Cloud-abonnement heeft.

De dienst is uit de bètatestfase gekomen en biedt onder meer Firefly AI-mogelijkheden zoals Generatief Opvullen en Uitbreiden, meldt Adobe. Met Photoshop op internet kunnen gebruikers hun content overal bewerken, delen en feedback ontvangen op hun Photoshopprojecten, zolang ze maar toegang hebben tot een browser. Daarvoor hoeft er dus geen Adobe-product geïnstalleerd te zijn op hun pc of tablet. 

Een browserversie van Photoshop kwam er voor het eerst in december 2021. Gebruikers konden er hun psd-bestanden delen, maar enkel als de ontvanger ook Photoshop of Illustrator op zijn computer had staan. Dat veranderde wel plots met de introductie van Creative Cloud, waarvoor dus geen lokaal geïnstalleerde software meer nodig is.

Handig voor snelle edits

De bètaversie van ‘Photoshop op internet’ bouwde daarop voort door de basistools te integreren in de web-UI. Het zou gebruikers in de eerste plaats moeten toelaten om “kleine tweaks en edits snel uit te voeren”. Zo hoeven ze de clientversie van Photoshop niet meer op te starten. “Met deze release willen we nog meer focussen op de noden van creators en een gestroomlijnde gebruikservaring”, zegt Pam Clark, VP bij Adobe, in een blogpost. “We hebben de meerderheid van de vaakst gebruikte Photoshop-tools naar het web gebracht en de gebruikservaring gestroomlijnd. Zo wordt het eenvoudiger voor nieuwere gebruikers om er gebruik van te maken”, luidt het.

Photoshop op internet met AI

Daarnaast kunnen gebruikers ook nog experimenteren met twee nieuwe AI-tools, zijnde Generatief Opvullen en Uitbreiden. Zoals de naam doet vermoeden zouden die tools je moet helpen met het snel verwijderen of uitbreiden van content, zonder dat het object om zeep geholpen wordt. De AI moet ervoor zorgen dat het perspectief, de belichting en de stijl van het beeld gerespecteerd blijven. Die features werden voor het eerst uitgebracht als een onderdeel van Firefly, bij de desktopversie van Photoshop. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business