Nieuws

Spotlight-zoekfunctie komt naar App Store en apps, niet naar internet

Spotlight
© iStock / Onfokus
Apple zou plannen hebben om de Spotlight-zoekmachine naar de App Store en verschillende apps uit te breiden.

Apple zou zijn App Store een flinke upgrade willen geven. Of liever: het zou de zoekfunctie, waarmee je naar apps kan zoeken, flink willen verbeteren. Dat zegt Mark Gurman in zijn Power On-nieuwsbrief. Het zou de Spotlight-zoekfunctie, die je ziet wanneer je naar beneden swipet op het thuisscherm van je iPhone of iPad, naar meerdere apps willen brengen – en daar zou het niet stoppen.

Apple zou Spotlight dus naar meerdere applicaties brengen, waaronder ook de App Store. Gurman schrijft in zijn nieuwsbrief dat John Giannandrea, een voormalig Google-medewerker, eraan werkt om die zoekmachine verder in iOS en macOS te integreren. Er wordt bovendien al een tijdje aan de zoekfunctie zelf gewerkt, die als simpele zoekmachine voor bestanden op Mac werd geïntroduceerd. Inmiddels kan je via de Spotlight-zoekfunctie ook aan je documenten, apps, webinhoud, contacten…

Pegasus

Apple probeert de zoekmachine, die ze intern ‘Pegasus’ noemen, dus continu bij te werken. Vorig jaar voegde het nog de mogelijkheid toe voor bedrijven om accounts aan te maken via Business Connect. Hiermee konden zaken zelf foto’s opladen en hun informatie, zoals openingsuren en rolstoeltoegankelijkheid, opladen in de zoekmachine.

Dat Spotlight niet zo krachtig is als Google, dat hoeft niet gezegd te worden. Kies je er vandaag voor om een opzoeking op internet te doen via Spotlight? Dan zal die je gewoon via Google sturen: Google betaalt Apple namelijk een flinke smak geld om je via hun zoekmachine te sturen. Toch lijkt Apple zijn eigen zoekmachine steeds verder aan te scherpen en op meerdere plekken in te zetten.

Apple zet zijn zoekmachine binnenkort dus in binnen de App Store, en mogelijk ook binnen andere apps. Het ziet er echter niet naar uit dat Apple ook het internet zal aandoen, al zou het dat in principe wel kunnen. Een aanbod om Bing over te nemen van Microsoft liet het merk in ieder al koud. Het lijkt er dus op dat Apple niet wenst te concurreren met internetzoekmachines als Google, Bing en consorten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business