Nieuws

WhatsApp laat je links naar berichten kopiëren in Kanalen

WhatsApp
© screenshot WABetaInfo
WhatApp is nog maar recent gestart met de uitrol van zijn Kanalen. Toch werkt de berichtendienst al naarstig aan nieuwe features, zoals het kopiëren van links naar berichten.

Hoewel in onze regio de meeste gebruikers wel al Kanalen kunnen volgen via de Updates-tab onderaan, is er zelf eentje aanmaken voor de meesten nog niet mogelijk. Een aantal gebruikers die de laatste updates installeerden voor de bèta van WhatsApp voor iOS of Android, kunnen nu links kopiëren vanuit Kanaal-updates. Dat meldt WABetaInfo.

Eerder had moederbedrijf Meta al een zoekfunctie aangekondigd, waarmee gebruikers snel naar Kanalen en statusupdates kunnen zoeken. Dat was een eerste belangrijke upgrade binnen de bètaversie van WhatsApp 2.23.20.13 voor Android. De eerste toevoeging was de optie om media automatisch uit Kanalen te verwijderen (bètaversie 2.23.20.11).

Links naar berichten 

Zoals je op de screenshot van WABetaInfo kan zien, zit er zo goed als zeker een functie in de pijplijn om vanuit een Kanaal een link te delen naar een specifiek bericht. Wie op de link tikt, komt zo meteen in het gerelateerde Kanaal en bij het uitgekozen bericht uit. Bovendien zou je niet de beheerder van het Kanaal moeten zijn om toegang te krijgen tot de functie.

Als die feature uiteindelijk een vast onderdeel wordt van WhatsApp-kanalen, zal die gebruikers toelaten om snel specifieke updates te delen, zonder dat ze eerst een zee van berichten moeten doorzwemmen. Het betekent dus ook dat de update in een Kanaal ook buiten de omgeving van WhatsApp gedeeld kan worden. Vergelijk het met een link naar een tweet (of ‘posts’, zoals tweets tegenwoordig heten).

WhatsApp-bèta

Het is niet duidelijk welke vroege vogels de functie al kunnen gebruiken. De nieuwste WhatsApp-bèta is te downloaden via de TestFlight-app (iOS) en via de Play Store (Android). Volgens WABetaInfo zal die de komende dagen naar steeds meer gebruikers uitgerold worden.

Uitgelicht artikel WhatsApp Nieuw WhatsApp-ontwerp maakt eerste stappen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business