Nieuws

Gmail-app arriveert op Wear OS

Smartwatch Wear OS
© Unsplash / Sanju Pandita
Google heeft woensdag een officiële Gmail-app uitgebracht voor Wear OS 4. Gmail op Wear OS is per direct beschikbaar voor alle smartwatches die op Wear OS 4 draaien, inclusief de Galaxy Watch 6.

Wear OS kreeg eerder dit jaar al toegang tot een reeks nieuwe functies, waaronder nieuwe widgets voor Google Keep. Ditmaal introduceert Google juist een geheel nieuwe app voor Wear OS 4: Gmail. De komst van de app werd reeds bevestigd tijdens I/O 2023; het was enkel nog de vraag wanneer de app werkelijk zou verschijnen. Dit gebeurde dus woensdagavond, tegelijk met Made by Google – het jaarlijkse hardware-event van Google, waar ook de Pixel Watch 2 werd onthuld.

Die Pixel Watch 2 is één van de eerste smartwatches die toegang krijgt tot Gmail op Wear OS. Geen zorgen: het is geen ‘Pixel-exclusive’ – de applicatie is meteen beschikbaar op alle smartwatches met Wear OS 4. Samsungs Galaxy Watch 6-serie valt daar bijvoorbeeld ook onder. Wat je zoal kan met de Gmail-app op een smartwatch? E-mails lezen en bladeren door je e-mails en mappen zijn alvast twee van de mogelijkheden. Daarnaast kan je ook wisselen tussen ingestelde Gmail-accounts.

Vooralsnog is het wel niet mogelijk om bijgevoegde bestanden en foto’s te openen. Ideaal is verder dat je Gmail ook kan toevoegen aan je wijzerplaat. Die functie laat steeds zien hoeveel e-mails in je inbox arriveerde sinds je Gmail voor het laatst hebt geopend. Door op de extensie te klikken kom je ook meteen terecht in je Gmail-inbox. Ideaal als je snel door je ongelezen e-mails wil bladeren.

Google Agenda-app

Momenteel wordt ook gewerkt aan de Google Agenda-app. Tijdens het evenement woensdagavond gaf Google te kennen de app tezamen met de Pixel Watch 2 uit te brengen. Die smartwatch verschijnt op donderdag 12 oktober in de winkelschappen – ook in België.

Er staan dus zeker en vast een reeks nieuwe functies klaar voor het besturingssysteem. Wel moet je hiervoor een smartwatch bezitten die op de nieuwste Wear OS-versie draait. Oudere Wear OS 3-horloges – waar veel Fossil- en Mobvoi-modellen onder vallen – krijgen geen toegang tot de Gmail- en Agenda-apps.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business