Nieuws

Samsung Galaxy SmartTag 2 officieel, kost 39,99 euro

Samsung Galaxy SmartTag 2
© Samsung
Samsungs Galaxy SmartTag 2 is eindelijk officieel. De bluetooth-tracker ondersteunt nu eindelijk UWB en gaat langer mee, tot maximaal 700 dagen.

In 2021 introduceerde Samsung zijn eerste Galaxy SmartTag-modellen: de SmartTag en SmartTag+. Daarbij kreeg enkel de Plus-variant ondersteuning voor Ultra Wideband (UWB). Zulk onderscheid is met de tweede generatie Galaxy SmartTag verdwenen; Samsung lanceert immers maar één model, dat dus ook ondersteuning biedt voor UWB. Vooralsnog werkt die UWB-functionaliteit wel enkel op Samsung-telefoons, als de Galaxy S23 Ultra. Met andere woorden: je kan de tracker niet zomaar met elke smartphone die UWB ondersteunt gebruiken.

Met UWB heeft Samsung echter geen unicum in handen. De OG SmartTag+ bood die functie immers ook. Nieuw is wel de zogeheten Lost Mode van de Galaxy SmartTag 2. Die modus stelt eigenaren van de tracker in staat een bericht en hun contactgegevens in te stellen. Degene die de tracker vindt, en mogelijk de daarbij behorende voorwerpen, kan dit bericht vervolgens uitlezen via NFC. Dat werkt op ‘elk mobiel apparaat met een NFC-lezer en een webbrowser’.

Batterijduur van 700 dagen

Verder is de batterijduur flink verbeterd. Ging de voorganger nog slechts 250 dagen mee op één batterij, loopt dit met de SmartTag 2 op naar 500 dagen in de ‘standaardmodus’. Het is verder nog mogelijk de bluetooth-tracker in een energiebesparende modus te plaatsen. In die modus gaat de tracker tot zelfs 700 dagen mee – zonder ‘zicht te verliezen op je items’, claimt Samsung. Wat het ‘nadeel’ is van die modus ten opzichte van de standaard batterijmodus, is ons niet bekend.

Aangepast ontwerp

Wat ten slotte meteen in het oog springt, is het aangepaste ontwerp. Waar de oude SmartTag(+) nog een vierkant ontwerp meekreeg, is de Galaxy SmartTag 2 rechthoekig vormgegeven met sterk afgeronde hoeken. De lus in het midden is bovendien fors groter geworden en van binnen voorzien van een metalen laag.

Uitgelicht artikel Android bluetooth-tracker Android waarschuwt nu voor onbekende trackers

De IP67-classificatie voor water- en stofbestendigheid blijft behouden. Daarmee kan je hem gerust om de halsband van je (buiten)kat doen zonder dat de tracker beschadigt raakt.

Prijzen en beschikbaarheid

Samsung meldt dat de Galaxy SmartTag vanaf 11 oktober in de winkels ligt, voor een adviesprijs van 39,99 euro. Je kan nog kiezen uit twee kleuren: zwart en wit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business