Nieuws

WhatsApp krijgt optie om berichten te pinnen en zoekfunctie voor Kanalen

whatsapp
© iStock / stockcam
Bij WhatsApp vinden ze continu nieuwe manieren om de chatervaring een beetje beter te maken, nu met een functie om berichten te pinnen.

WhatsApp krijgt binnenkort een functie om berichten vast te pinnen. Gepinde berichten worden bovenaan je chat vastgezet. Op die manier moet je als gebruiker belangrijke berichten sneller kunnen terugvinden. Plaats je iets belangrijks in een groepsgesprek? Dan kan je ervoor zorgen dat iedereen meteen op de hoogte is door het bericht vast te pinnen.

De nieuwe functie is wel nog niet voor iedereen beschikbaar. Wie de bètaversie van de chatapplicatie gebruikt op Android en die bijwerkt naar versie 2.23.21.4, maakt wel kans om de functie te zien verschijnen: ze wordt namelijk eerst in die testversie uitgerold.

De optie om een bericht te pinnen verschijnt wanneer je een bericht lang ingedrukt houdt, naast de opties om het bericht te verwijderen of te kopiëren. Zodra je ervoor kiest om een bericht te pinnen, zal je ook kunnen kiezen voor hoelang dat bericht gepind blijft. Momenteel geeft WhatsApp gebruikers een keuze tussen 1 dag, 7 dagen en 30 dagen. Deze tijdstippen kunnen natuurlijk veranderen wanneer de functie definitief uitgerold wordt. Gebruikers kunnen het gepinde bericht wel te allen tijde ontpinnen of gewoon wegklikken, waardoor het uit het zicht verdwijnt.

Zoekfunctie voor WhatsApp-Kanalen

Daarnaast breidt WhatsApp ook de nieuwe kanalen uit, spot WaBetaInfo. Voor enkele bètagebruikers is het al mogelijk om in de Updates-tab een zoekfunctie te gebruiken. Volg je al een enorme hoeveelheid kanalen? Dan zal die optie het makkelijker maken om te vinden wat je zoekt. Deze functie wordt momenteel uitgerold in versie 2.23.21.7 van de WhatsApp-bèta voor Android.

Beschikbaarheid

Het zal wel nog even duren voor je functies kan gebruiken als je geen bètaversie gebruikt of een iOS-toestel hebt. Mettertijd zouden de functies uitgerold worden naar de reguliere apps, al is niet helemaal duidelijk wanneer.

Uitgelicht artikel WhatsApp logo WhatsApp schrapt ondersteuning voor oude smartphones

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business