Nieuws

Gedetailleerde renders Google Pixel 8a duiken op

Google Pixel 8a liggend
© OnLeaks
Maandagavond zijn de eerste gedetailleerde renders van de Google Pixel 8a opgedoken. De nieuwe middenklasse-Pixel heeft veel weg van de high-end Pixel 8-serie.

Nog voor Google de Pixel 8-serie kon onthullen, lekten eind september de eerste afbeeldingen van de Pixel 8a uit. Onduidelijk was nog wel of het werkelijk om een nieuwe middenklasse-Pixel ging, of dat een geheel ander model op de foto stond. OnLeaks bevestigt maandagavond dat eerste – via de livefoto’s kregen we onze eerste blik op de Google Pixel 8a. Gedetailleerde 3D-renders van OnLeaks maken het plaatje ditmaal compleet.

Duidelijk is dat het ontwerp van de Google Pixel 8a gelijk is aan de duurdere Pixel 8. We maken dus weeral kennis met de kenmerkende camerastrook achterop, met daarin twee camera’s. Verder krijgt de 8a dezelfde afgeronde behuizing als op de nieuwe high-end Pixels. Het scherm zou ook van 2D-glas – met aflopende schermranden – zijn voorzien.

Forse schermranden

Over die schermranden gesproken: die zijn fors dikker dan op de high-end Pixel 8 (Pro). Dit detail was reeds zichtbaar op de beelden die eind september uitlekten. Qua schermranden lijkt de 8a – voor zover we dat kunnen beoordelen – vergelijkbaar met de bestaande Pixel 7a. Verrassend is dat ook niet: het scherm is steeds één van de componenten waar Google geld op probeert te besparen.

Bij eerdere generaties werd ook bespaard op een glazen achterkant; die werd steeds ingeruild voor een plastic exemplaar. Niet bekend is of de Pixel 8a eveneens deels uit plastic is opgetrokken.

Google Pixel 8a
© OnLeaks

Verwacht wordt dat de smartphone wél een metalen frame krijgt. In dat frame is plaats voor de usb-c-poort, de powerknop en volumeknoppen én de luidspreker onderaan. Een 3,5mm-audiopoort laat zich niet zien. Weeral geen verrassing: die ontbrak reeds op voorgaande Pixel a-modellen. Tot slot is er aan de linkerzijde nog een simkaartslot aanwezig.

Tensor G3-aandrijving

Qua aandrijving zou de aanstaande Pixel 8a van zijn high-end Pixel 8-broers lenen; intern nestelt zich namelijk een Tensor G3-chipset. Verwacht wordt dat hier standaard 128 GB opslag en 8 GB RAM aan gekoppeld wordt.

Voorlopig kunnen we daarover nochtans enkel speculeren. Google zou de Pixel 8a pas ergens in het voorjaar van 2024, mogelijk tijdens I/O 2024 in mei, introduceren. Net als andere Pixel 8-serie toestellen, zou de nieuwe middenklasser ook meteen in België beschikbaar moeten zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business