Nieuws

Afbeeldingen Google Pixel 8a liggen op straat

Google Pixel 8 Pro
© Google
Nog voor Google de Pixel 8-serie kan onthullen lekken ditmaal afbeeldingen uit van de goedkopere Google Pixel 8a.

Verwacht wordt dat Google op 4 oktober de Pixel 8 en Pixel 8 Pro lanceert. Pas volgend jaar zou het a-model aan bod komen, de Pixel 8a. Geruchtenmaker Yabhishekhd haalt dat al iets naar voren. Op X deelt de gebruiker naar eigen zeggen de eerste afbeeldingen van de Google Pixel 8a. Daarop zien we een ontwerp dat we kennen van de aanstaande Pixel 8-serie, met de gekende camerastrook en sterk afgeronde hoeken. Wel zijn de hoeken nog net iets ronder dan op de Pixel 8 (Pro).

Het frame van de aanstaande Pixel 8a lijkt uit metaal te zijn opgetrokken. Welk materiaal Google voor de achterzijde gebruikt, is niet bekend. Wel staat vast dat deze een glanzende afwerking krijgt. Wat meteen opvalt is uiteraard ook de blauwe kleur, die de Pixel 8a deelt met de 8 Pro. Het is alvast niet de eerste keer dat het a-model een kleur van zijn high-end tegenhangers leent. Zo kreeg de Pixel 7a dezelfde witte en grijze tinten mee als de high-end Pixel 7 (Pro).

Goedkopere Pixel 8

Net als op de Pixel 8 steekt Google een tweetal camera’s in de camerastrook van de Pixel 8a. Details over die camera’s zijn vooralsnog niet bekend. Vermoedelijk gaat het om een hoofdcamera met nog een groothoeksensor. Vooraan is een hole-punch selfiecamera te vinden.

Wat het scherm betreft: daarover is simpelweg nog niets bekend. Wel gaat het vermoedelijk om een OLED-variant, daar de vingerafdrukscanner in het scherm zit. Het scherm lijkt ook iets dikkere randen mee te krijgen dan de high-end Pixels. Dat mag overigens geen verrassing zijn: de Pixel 8a leeft in het middenklassesegment en hoeft dus zeker geen high-end smartphone na te bootsen.

Een korreltje zout

Over de hardware van de Google Pixel 8a is simpelweg nog niets bekend. Dat er een middenklassevariant op de Pixel 8-serie onderweg is, is een redelijke aanname. Of het ook werkelijk de telefoon is die op beeld is vastgelegd, blijft uiteraard de vraag. Niettemin omdat het nog minimaal zes tot acht maanden duurt vooraleer het toestel gelanceerd wordt. Dat betekent ook dat de zoekgigant het toestel nog flink kan aanpassen voorafgaand aan de lancering.

Het is bovendien opvallend dat het bedrijf klaarblijkelijk nu al een werkend prototype zou hebben. Wij nemen de afbeeldingen dan ook met een korrel(tje) zout.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business