Nieuws

Google Pixel 8 wordt op 4 oktober gelanceerd

Google Pixel 8
Credit: OnLeaks/ MySmartPrice
Google schrijft op X (voorheen Twitter) over een Made By Google-lanceringsevent op 8 oktober. Het bedrijf toont ook meteen een close-up van de Google Pixel 8.

In het bericht op X verwijst Google ook subtiel naar de komst van de Pixel 8-serie. “The w8 is almost over”, verwijzend naar de 8e generatie Pixel-toestellen. Bij het bericht plaatste Google ook een korte video waarin het de iPhone op de hak neemt. Zo haalt het functies als slide-to-unlock aan en zegt de fabrikant dat iPhones steeds vaker functies missen die recente Android-telefoons wel meekrijgen. Hoewel het vast grappig bedoeld is, voelt het wat ons betreft vooral ‘cringy’ aan.

Dat terzijde – duidelijk is dus dat het ‘Made by Google’-evenement dit jaar op 4 oktober plaatsvindt. Verwacht wordt dat de zoekgigant in elk geval de Pixel 8 en Pixel 8 Pro lanceert. Wij verwachten ook nog de Pixel Watch 2, die inmiddels veelvuldig gelekt is, ook door Google zelf. Ten slotte is het goed mogelijk dat ook de Fitbit-afdeling ditmaal op het podium verschijnt. Informatie van de FCC wijst op de komst van een nieuwe wearable; mogelijk gaat het om de Luxe 2 of Ace 4.

Google Pixel 8-serie

Google’s Pixel 8-serie lijkt vooral een in-between-generatie. Er staat weinig nieuws op het menu. Het ontwerp blijft, blijkens opgedoken renders, gelijk tegenover de Pixel 7-serie. Wel krijgt de Pixel 8 een kleiner scherm mee, aan 6,16-inch. Ter vergelijking: de Pixel 7 bevat een 6,32-inch paneel. De Pixel 8 Pro is wel net zo groot als zijn voorganger: 6,7-inch. Beide telefoons krijgen OLED-schermen mee die 120 maal per seconde kunnen verversen. Waarschijnlijk biedt wel enkel de Pro-variant LTPO, wat het scherm variabele beeldverversing meegeeft.

Opslagconfiguraties

Onder de motorkap van de Pixel 8-telefoons treffen we steeds de Tensor G3-chipset aan. Meer over de chipset lees je hier. Eveneens onder de motorkap bevinden zich de batterijen en RAM- en opslag-chips. Wat de opslagconfiguraties betreft: je zou steevast 12 GB RAM krijgen, met keuze uit 128 GB of 256 GB op de reguliere Pixel 8, of 128 GB, 256 GB of 512 GB op het Pro-model.

Uitgelicht artikel Google Pixel 8 Opslag- en kleuropties Pixel 8 (Pro) zijn bekend

Verder is er een 4.485 mAh batterij aanwezig in de Pixel 8 en een 4.950 mAh exemplaar in de Pro. Opladen doe je aan respectievelijk 24 watt en 27 watt, aldus voorgaande geruchten.

Ook naar België

Wat ook vast lijkt te staan is dat de Pixel 8-serie naar België komt. Het zou alvast de eerste keer zijn dat de Pixel-toestellen hier officieel verkrijgbaar zijn. Momenteel kan je ze al kopen via FNAC of een webshop bij onze noorderburen. Dan zijn er enkel nog de prijzen. Prijzen die volgens geruchten weer de hoogte in schieten: de Pixel 8-serie zou minstens 50 dollar duurder worden. Hoe dit uitpakt in ons land -mits de toestellen naar hier komen- is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business