Nieuws

Opslag- en kleuropties Pixel 8 (Pro) zijn bekend

Google Pixel 8
Credit: OnLeaks/ MySmartPrice
Google’s Pixel 8 en Pixel 8 Pro worden op korte termijn onthuld. WinFuture onthult ditmaal in welke opslagconfiguraties de Pixel-toestellen worden aangeboden.

Geruchten over de aanstaande Google Pixel 8-serie doen al langer de ronde. Eerder wist WinFuture al een reeks specificaties van Google’s aanstaande topmodellen te onthullen. Ditmaal weet het te melden dat de Pixel 8 beschikbaar komt met 128 GB of 256 GB opslag. Die configuraties zijn elk ook beschikbaar op de Pixel 8 Pro. Google voorziet voor het duurste Pixel 8-model echter ook een optie met 512 GB opslaggeheugen. De Pixel 8 Pro is dus beschikbaar met 128 GB, 256 GB of 512 GB opslag.

128 GB als instapmodel

Instapmodellen van beide Google Pixel-telefoons krijgen steeds 128 GB opslag mee. De publicatie stelt dat Google daarmee de instapprijzen van zijn high-end Pixel-serie relatief laag kan houden. Met die lagere adviesprijzen streeft Google naar ‘zo hoog mogelijke verkoopcijfers’. Niet onbelangrijk in deze economisch barre tijden. Na jaren van forse groei is de rek er voor smartphonefabrikanten uit: vrijwel alle fabrikanten zien de verkoop van smartphones dalen.

Ondanks de economisch onstabiele tijden draaide Google in 2022 nog een recordjaar. Het bedrijf had nog nooit zoveel telefoons verkocht. Die verkoop werd mede gedreven door de Google Pixel 6a. Over resultaten van 2023 heeft Google nog geen uitspraken gedaan. Wat wel vaststaat is dat we net wat meer mogen gaan betalen voor de Pixel 8 en Pixel 8 Pro.

Nieuwe kleuropties

De Pixel 8 moet straks 699 dollar gaan kosten. Voor de Pixel 7 rekent Google in de VS nog 649 dollar. Mogelijk zien we eenzelfde stijging van ongeveer 50 euro terug in de Europese prijzen van de Pixel 8-serie. Voorlopig blijft dat echter koffiedik kijken. Die onzekerheid houdt ook nog wel een tijdje aan – WinFuture weet te melden dat de nieuwe Pixels pas in oktober verkocht gaan worden.

Elke Pixel komt in drie kleuren beschikbaar. We zetten ze hieronder per model voor je op een rij. Neem de geruchten uiteraard met een korrel zout; de zoekgigant heeft de details niet bevestigd.

  • Google Pixel 8: Licorice, Peony en Haze
  • Google Pixel 8 Pro: Licorice, Porcelain en Sky
googlegoogle pixelgoogle pixel 8google pixel 8 promobielsmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals