Nieuws

Mysterieuze Fitbit-fitnesstracker duikt op

Fitbit Luxe
© Fitbit
Fitbit lanceert naar verluidt op korte termijn een nieuwe fitnesstracker. De wearable zou recent bij keuringsinstantie FCC zijn langsgekomen.

Momenteel is enkel bekend dat (mogelijk) een fitnesstracker van Fitbit de revue passeerde bij de FCC. Details over het apparaat liet de FCC grotendeels achterwege. Zoals gewoonlijk houdt de FCC zulke informatie geheim tot na de lancering. Wel maakt de FCC bekend dat het apparaat modelnummer ‘G3MP5’ meekreeg, en enkel bluetooth-verbindingen ondersteunt, schrijft 9to5Google.

Daaruit valt niet meteen op te maken om welk soort product het gaat. De publicatie vermoedt dat het gaat om een meer betaalbare fitnesstracker, zoals een nieuwe Fitbit Ace of Luxe. Modellen als de Charge 5 en Sense 2 kregen elk NFC-ondersteuning mee. Het zou niet bepaald logisch zijn als die optie plots wordt geschrapt.

Hoewel de Inspire-serie zou kunnen meedingen, wordt dit eveneens onwaarschijnlijk geacht. Fitbit bracht immers verleden jaar nog de Inspire 3 uit. De eerste Luxe-fitnesstracker stamt daarentegen af uit 2021. De Ace 3 werd ook in het (voorjaar van) 2021 uitgebracht. Beide fitnesstrackers zijn daarmee toe aan een upgrade.

Geheel nieuwe product

Het is nochtans allerminst zeker dat Fitbit aan een Ace 4 of Luxe 2 werkt. 9to5Google meldt dat het immers ook kan gaan om een nieuwe weegschaal, of zelfs een geheel nieuwe productcategorie. De FCC geeft in zijn keuringsdocumentatie simpelweg te weinig informatie om dit vast te stellen.

Verleden jaar bracht Fitbit in augustus de Inspire 3, Versa 4 en Sense 2 op de markt. Sindsdien bleef het stil bij de Google-dochter. Mogelijk volgt de productlancering van het gekeurde product nog voor de zomer afloopt. Tegelijk zou Google Fitbit ook kunnen meepakken in zijn Made by Google-traditie; de technologiegigant introduceert immers elk jaar in september of oktober zijn technologische hoogstandjes. Onder meer Nest en Pixel-producten komen daar steevast aan bod.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business