Nieuws

Fitbit Inspire 3, Versa 4 en Sense 2 officieel met ‘smarts’ van Google

Fitbit Versa 4 smartwatch van Google
© Fitbit
Fitbit heeft de Versa 4, Sense 2 en Inspire 3 horloges aangekondigd. De Fitbit-smartwatches en activiteitentracker zijn dit jaar vooral lichter en slimmer geworden, mede door de hulp vanuit Google.

Fitbit heeft vanmiddag een drietal nieuwe smartwatches aangekondigd, de Fitbit Inspire 3, Versa 4 en Sense 2. Het zijn de eerste smartwatches die het bedrijf volledig onder de vlag van Google heeft ontwikkeld. Dat betekent overigens niet dat de vernuftigheden van Fitbit plaatsmaken voor Google-applicaties; de nieuwe horloges moeten juist het beste van beide werelden bieden.

Fitbit noemt dat het combineren van welzijnstools van Fitbit met de ‘smarts’ van Google. Bij de nieuwe producten is de focus komen te liggen op een dunner ontwerp met een langere batterijduur, zodat ze voor langer en zonder last gedragen kunnen worden.

Fitbit Versa 4 en Sense 2

Welzijn blijft voor Fitbit de focus met de nieuwe Versa- en Sense-smartwatches. Toch werd vooral de ergonomie van de modellen aangepakt, met een lichtere en dunnere behuizing. Fitbit eindigt verder het tijdperk van horloges zonder fysieke knoppen, en plaatste deze hoger op de horloges zodat je de knop ook makkelijk kunt bereiken tijdens het sporten. De interface van Fitbit OS werd daarnaast nog aangepakt, zodat deze eenvoudiger te navigeren is. Het besturingssysteem biedt de mogelijkheid om app- en sms-notificaties te ontvangen, snelle antwoorden te geven en ‘meer’. De samenwerking met Google zorgt ervoor dat ook Google Maps en -Wallet binnenkort voor de horloges beschikbaar zijn.

Fitbit Versa 4
Fitbit Versa 4

Hoewel de Fitbit Versa 4 en Sense 2 veel specificaties delen, zijn er ook afdoende verschillen. Op de Versa 4 biedt de Amerikaanse smartwatchfabrikant bijvoorbeeld een 40-tal ‘sportmodi’, waaronder de nieuwe opties voor HIIT, gewichtheffen, CrossFit en dansen. Bovendien is dit horloge uitgerust met GPS, om zo sportactiviteiten te kunnen vastleggen zonder aan een telefoon gekoppeld te zijn. Dat maakt de Versa 4 de ideale sportcompanion van de nieuw-aangekondigde Fitbit-horloges.

Fitbit Sense 2
Fitbit Sense 2

Waar de Sense 2 weliswaar gebruikt kan worden om mee te sporten, ziet Fitbit hem eerder als jouw persoonlijke welzijnscompanion. De smartwatch is daarvoor met zijn Body Response-sensor in staat elektrodermale activiteit waar te nemen. Door die informatie te combineren met je hartslagdata en je huidtemperatuur, is de Fitbit Sense 2 in staat te bepalen wanneer je stress ervaart. Fitbit biedt de data vervolgens aan via zijn app en meldingen, zodat je kan achterhalen wat de stress ‘veroorzaakt’. De meldingen zijn erop gericht je van de stress-triggers weg te halen en je stemming te veranderen.

Fitbit Inspire 3

Terwijl de Versa 4 en Sense 2 échte smartwatches zijn voor de sport- en welzijnliefhebbers, moet de Inspire 3 volgens het bijhouden van gezondsheidsdata voor iedereen toegankelijk maken. Fitbit zegt dat de activiteitentracker een batterijduur heeft van 10 dagen en daarbij 24/7 activiteiten, workouts, hartslag, hartgezondheid, stress en slaapkwaliteit bijhoudt. Vanaf het scherm van de Inspire 3 kun je gemakkelijk een workout starten, alarmen instellen of een stopwatch starten, schrijft Fitbit.

Fitbit’s activiteitentracker komt beschikbaar met een brede selectie aan klassieke, doorschijnende en roestvrijstalen bandjes.

Fitbit Inspire 3
Vlnr. Inspire 3, Sense 2 en Versa 4

Pre-order Fitbit Versa 4, Sense 2 en Inspire 3

De horloges zijn volgens Fitbit direct te pre-orderen via zijn eigen webshop evenals via partnershops als Coolblue en MediaMarkt. De Fitbit Inspire 3 wordt vervolgens al in september uitgeleverd terwijl de Versa 4 en Sense 2 nog tot het najaar op zich laten wachten. Hieronder vind je per model telkens de prijzen en beschikbare kleuren.

  • Fitbit Versa 4: 229,95 euro – roze, grijs en zwart
  • Fitbit Sense 2: 299,95 euro – grijs, goud en zwart
  • Fitbit Inspire 3: 99,95 euro – midnight zen, lilac bliss en morning glow

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business