Nieuws

Sony zwaait discversie PlayStation 5 vaarwel

PlayStation 5
© Sony
Sony heeft dinsdagavond een nieuwe versie van de PlayStation 5 aangekondigd. Daarmee neemt de gaminggigant (gedeeltelijk) afscheid van de populaire discversie.

Momenteel verkoopt Sony nog twee versies van de PlayStation 5. Een met een discdrive en een die je enkel kan gebruiken met digitaal aangeschafte games. Eind 2023 verdwijnt de ‘discversie’ van de PS5 uit het schap en stapt de fabrikant exclusief over op de digitale console. Wel behoudt de console een optie voor een discdrive. Gebruikers kunnen namelijk een discmodule installeren in de nieuwe versie en daardoor games op discs blijven spelen.

Dat is ook meteen de grootste wijziging van de vernieuwde console. Ook wijzigde Sony het ontwerp van de console. Meer specifiek is de console een pak slanker geworden én bestaat de zijkant van de nieuwe PS5 uit vier coverplates. Dat de console slanker is geworden, toont zich ook in het gewicht – de nieuwe PlayStation weegt 18 tot 24 procent minder dan zijn voorganger.

Uitgelicht artikel Baldur's Gate 3 playstation PlayStation 5 Pro is ‘tweemaal zo snel’, dit moet je weten

Standaard levert Sony de nieuwe PS5 met 1 TB opslag. Zoals we dit gewoon zijn van zijn voorganger, kunnen gebruikers dit zelf uitbreiden met NVMe-SSD’s. Ook blijft het mogelijk externe opslag aan te sluiten via USB. Vooraan vind je voortaan twee usb-c-aansluitingen, terwijl de usb-a-poort verplaatst is naar de achterzijde.

Nieuwe prijskaartjes

Volgens Sony is de console vanaf november verkrijgbaar in de VS. Wanneer Europa aan de beurt is, is ons niet bekend. Duidelijk is wel dat de console ook onze kant uitkomt.

Het Europese prijskaartje van de nieuwe digitale PS5 is ook reeds bekend: 449,99 euro. Degenen die de discdrive willen aanschaffen kunnen deze in een bundel met de PS5 aanschaffen. Daarvoor betaal je dan 549,99 euro. Los aanschaffen is ook mogelijk: de discdrive kost dan 119,99 euro.

Tenslotte komt Sony met een nieuwe standaard voor de afgeslankte PlayStation 5. Bij lancering zal die standaard 29,99 euro kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business