Nieuws

Android 14 arriveert op Xiaomi 13 (Pro)

Xiaomi 13 Pro
© Xiaomi
Xiaomi is gestart met de uitrol van Android 14 voor de Xiaomi 13 en 13 Pro. De MIUI-versie blijft na de update steken op MIUI 14.

Xiaomi is de eerste fabrikant na Google om de uitrol van Android 14 te starten. Vorige week startte Google de uitrol voor zijn Pixel-telefoons. Alle Pixels vanaf de Pixel 4a 5G ontvangen de Android 14-upgrade. Nu is het dus aan fabrikanten als Xiaomi. Voor de 13 en 13 Pro wordt de upgrade intussen breed uitgerold. De eerste gebruikers in België en Nederland zagen de update reeds verschijnen. Je haalt hem wel best pas binnen als je thuis bent én met wifi verbonden bent. De Android 14-update weegt namelijk 5,5 GB.

Op MIUI-vlak krijg je daar niet direct veel voor terug. De high-end telefoons blijven namelijk steken op MIUI 14. Het uiterlijk van de schil blijft geheel behouden en de enige extra functies zijn afkomstig uit Googles nieuwe OS. Dit houdt in dat je toegang krijgt tot de verbeterde energiehuishouding, een reeks extra privacyfuncties (zoals de verplichte fotokiezer) en nieuwe toegankelijkheidsopties. Na de update kun je zo een groter lettertype instellen zonder dat headers te veel worden opgeblazen.

Uitgelicht artikel Android 14 officieel Android 14 officieel: eerste Developer Preview staat online

MIUI 15 pas in 2024

Dat Xiaomi geen MIUI-upgrade voorziet, is niet direct opvallend te noemen. Jaarlijks brengt het merk één versie van de UI uit. MIUI 14 is de versie voor 2023. MIUI 15 zou pas volgend jaar ten tonele verschijnen. Tot die tijd zijn gebruikers draaien de high-end telefoons alvast op de nieuwste Android-versie. Naar het schijnt zou ook de Xiaomi 12T inmiddels de Android 14-update ontvangen. Net als de 13 en 13 Pro maakte dat toestel deel uit van Xiaomi’s Android 14-bètaprogramma.

Uitrol bij OPPO en Samsung

OPPO, Xiaomi’s belangrijkste concurrent, lijkt voorlopig niet klaar voor de stabiele uitrol. Via Weibo heeft het merk bekendgemaakt de uitrol van ColorOS 14-bèta’s op 12 oktober te starten. De laatste toestellen ontvangen in december hun testversie. Pas als die testen zijn afgerond start het merk de stabiele uitrol.

Bij Samsung blijft het ten slotte opvallend stil. Dat merk begon reeds met het testen van Android 14. Wanneer de eerste stabiele updates worden uitgerold van de One UI 6-schil, blijft nochtans koffiedik kijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business