Nieuws

Samsung Galaxy S22 krijgt eerste Android 14-bèta

Samsung Galaxy S22
© Samsung
Samsung is gestart met de uitrol van de eerste Android 14-bèta voor de Galaxy S22-serie. Voorlopig is de testversie wel enkel in Zuid-Korea beschikbaar.

Ruim een maand geleden kreeg de Samsung Galaxy S23-serie dezelfde testversie toebedeeld. Niet veel later volgde ook de Galaxy A34 en Galaxy A54. Wanneer oudere Galaxy S-modellen de bèta in ontvangst mochten nemen, bleef echter onbenoemd. Nu komt daar verandering in. In een bericht op SamMobile lezen we dat de Galaxy S22-serie zich vandaag voegt bij het testprogramma voor de nieuwe Android-versie en One UI 6.0-schil.

Alle Galaxy S22-modellen doen mee in de nieuwe testfase; het gaat dus om de Galaxy S22, Galaxy S22+ en Galaxy S22 Ultra. De update die uitrolt weegt 3 GB en komt dus met de bètaversie van de nieuwe Android-versie, maar ook met de beveiligingspatches van september. Helaas blijft de bèta vooralsnog exclusief voor Zuid-Koreaanse gebruikers. Wel wordt verwacht dat Samsung de One UI-bèta later elders uitrolt.

Uitgelicht artikel Android 14 Android 14 Beta 5.2 officieel: dit is er nieuw

België en Nederland vallen daar helaas niet onder. Testversies worden enkel uitgebracht in grote Europese markten zoals Duitsland, Frankrijk en Spanje. Wel duurt het mogelijk niet lang vooraleer Samsung de stabiele Android 14-update begint uit te rollen. De voorbije jaren kregen de meeste high-end modellen voor het einde van het jaar de nieuwe Android-versie toebedeeld.

Wat is er nieuw in One UI 6.0?

One UI 6.0 is gebouwd op Android 14. Wat daarin zoal nieuw is, lees je in dit artikel. Samsung heeft daarnaast ook een reeks eigen aanpassingen doorgevoerd. Het gaat dan onder meer om nieuwe, frissere snelle instellingen. Daarbij zijn de knoppen voor wifi en bluetooth wat groter geworden.

Daarnaast biedt Samsung voortaan meerdere soorten vergrendelschermen (uiterlijk) en biedt de One UI-laag een nieuw lettertype. Dat lettertype moet eleganter en moderner ogen. Uiteraard is dat vooral een persoonlijke kwestie. Ten slotte is de bedieningswidget van de mediaspeler gewijzigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business