Nieuws

WhatsApp laat je nu evenementen inplannen

WhatsApp logo
© Unsplash / Brett Jordan
WhatsApp laat gebruikers nu evenementen inplannen in groepsgesprekken. Bij zulke afspraken kan desgewenst ook een videogesprek worden toegevoegd.

Exact twee maanden geleden dook de optie al eens op in de bètaversie van WhatsApp. Toen was hij echter nog niet toegankelijk voor bètagebruikers. WaBetaInfo meldt ditmaal dat de planningsoptie – nu omschreven als ‘Event’ – beschikbaar is in de bètaversie van WhatsApp voor Android. Zorg er wel voor dat je op de nieuwste bètaversie draait, met versienummer 2.23.21.12 of nieuwer.

Zodra je op die testversie draait kan je dus evenementen inplannen. Je kan de de functie oproepen in groepsgesprekken door het paperclip-icoontje aan te tikken en ‘Event’ te selecteren. Vervolgens kan je een eventnaam en -beschrijving en de gewenste datum (+ tijd) opgeven. Kies tot slot of je er ook meteen een videogesprek aan wil hangen. Ideaal voor als je je vrienden eens wil bellen en dan eindelijk een datum hebt afgesproken.

Uitgelicht artikel WhatsApp Passkeys arriveren op WhatsApp

Eens alle gegevens zijn ingevuld, kan je ‘m naar de groepsleden versturen. Zij kunnen vervolgens de uitnodiging inzien en zo mogelijk accepteren. Degenen die de uitnodiging accepteerden, krijgen nog een melding als het event staat te beginnen.

Enkel voor Communities

Vooralsnog zou er wel één beperking spelen. WaBetaInfo meldt dat de Event-functionaliteiten enkel in WhatsApp Communities aanwezig zijn. Met andere woorden: vooralsnog kan je geen events plannen in reguliere groepsgesprekken. Onduidelijk is of de optie straks ook naar reguliere groepsgesprekken komt.

Eerst even updaten…

Zelfs in een Community heb je op het moment van schrijven weinig aan de functie. Enkel degenen in het bètakanaal kunnen geplande events zien. Anderen krijgen simpelweg de melding dat ze naar de nieuwste versie van WhatsApp moeten updaten. Dit wijst er ook meteen op dat de optie nog in de kinderschoenen staat. We verwachten dat dit de komende weken staat te veranderen.

Wanneer evenementen in de stabiele versie arriveren? Daarover kunnen we enkel speculeren. Nu de optie in de bèta voor Android is opgedoken, zou dit geen eeuwen meer mogen duren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business