Nieuws

Android Auto weigert audio van Google Maps en Spotify

Android Auto
© Google
Door een bug in Android Auto speelt het besturingssysteem plots geen audio van Google Maps en Spotify meer af. De bug zou samenhangen met de komst van Android 14.

Op Googles supportforum beklaagt een gebruiker zich over de audioproblemen in Android Auto. De Android-versie voor auto’s zou plots geen audio van Google Maps en Spotify kunnen afspelen. Het is goed mogelijk dat het probleem gelinkt kan worden aan Android 14. In het bericht licht de gebruiker namelijk toe recent zijn Pixel-telefoon te hebben geüpdatet naar Android 14. Voor de update kon de gebruiker naar eigen zeggen probleemloos geluid afspelen vanuit Maps en Spotify.

Ongeweten is of de problemen bij Google of de appontwikkelaars ligt. Spotify lijkt wel nummers af te spelen, maar dat komt niet terecht bij de speakers. De zoekgigant wil het probleem onderzoeken en heeft daarvoor gegevens bij de gebruiker opgevraagd. Wanneer het probleem opgelost wordt, heeft het bedrijf niet benoemd. Hiervoor moet het uiteraard ook eerst het probleem opsporen.

Uitgelicht artikel Android Auto Android Auto krijgt handige ontkoppel-knop

Voorlopig treft het probleem, als geluk bij een ongeluk, een relatief beperkt aantal gebruikers. Op dit punt zijn enkel Google en Xiaomi gestart met de uitrol van Android 14. Naar mate de tijd vordert zou de bug in Android Auto wel steeds meer gebruikers treffen. Het is daarom te hopen dat de perikelen snel worden opgelost.

Bugs in Android Auto

Dat geldt intussen voor wel meer problemen met het besturingssysteem. Recent werd nog bekend dat het OS moeite heeft met het uitvoeren van spraakcommando’s. In veel gevallen worden taken, zoals het opgeven van een adres, niet of niet juist verwerkt. Ook de meest recente versie, Android Auto 10.6, lijkt die Assistant-perikelen niet op te lossen.

Een ander aanhoudend probleem speelt met Maps. De navigatie-app zou in bepaalde gevallen niet afsluiten nadat een telefoon wordt ontkoppeld. Hierdoor blijft Maps geopend op de telefoon waar de navigatie-app op gebruikt werd. Maps blijft zelfs de navigatiestatus weergeven.

Waze stond in de file

Een andere navigatie-app die deze zomer werd getroffen was Waze. Googles Maps-concurrent leek in de file te staan en kon steeds geen navigatieopdrachten uitvoeren. Dat probleem werd intussen – via een update van Waze – verholpen. Wanneer de andere problemen aan de beurt zijn, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business