Nieuws

Android Auto krijgt handige ontkoppel-knop

Android Auto
© Google
Google heeft een handige ontkoppel-knop toegevoegd voor de draadloze versie van Android Auto. Met één klik kan je zo de draadloze verbinding verbreken.

Google rolt de knop uit met versie 10.6 van Android Auto. Volgens Android-expert Mishaal Rahman is die update inmiddels beschikbaar via de Google Play Store. Na de installatie van die update kan je meteen kennismaken met de ‘Ontkoppel’-knop van Android Auto. Verbind je smartphone simpelweg met de draadloze infotainmentunit van je wagen (met AA) en wacht tot de Android Auto-melding opduikt.

In die melding heeft Google nu de knop toegevoegd om in één klap de verbinding te beëindigen. Dit kan met name handig zijn als je met meerdere personen in een auto zit die elk Android Auto op hun telefoon hebben staan. De knop maakt het immers een pak eenvoudiger om de draadloze connectie te beëindigen en op een ander toestel verder te gaan.

Uitgelicht artikel Android Auto Nieuwe look Android Auto wordt uitgerold

Voordien kon je de verbinding het snelst stopzetten door wifi op je smartphone uit te schakelen. Na de update klaart één klik op de knop de klus. Daarmee is het net zo gemakkelijk als het loskoppelen van een kabel bij de bedrade versie. Een grote update is het dus niet, maar wel een die het OS iets gebruiksvriendelijker maakt.

Nieuwe Android Auto-apps

Recent bracht Google nog diverse nieuwe apps uit voor Android Auto. Zo kan je voortaan ook via Zoom en WebEx vergaderingen bijwonen. Amazon stond verder klaar met Prime Video. Zo kan je, zodra je stilstaat, genieten van je favoriete films en series.

Verder blijft het relatief stil rond de CarPlay-concurrent. Niet geheel verrassend, overigens. Recent werd nog het ganse ontwerp van de auto-versie van Android onder de loep genomen. Ook in versie 10.6, de nieuwste versie van AA, lijkt niets gewijzigd buiten de Ontkoppel-knop én enkele bugfixes, zoals in het updatebulletin omschreven staat.

Androidandroid automobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals