Nieuws

Nieuwe look Android Auto wordt uitgerold

Android Auto
© Google
Android Auto krijgt eindelijk de nieuwe look waar we al zo lang op wachten. Hier lees je wat te verwachten.

Het is ondertussen al van mei 2022 geleden dat Google een redesign van Android Auto aankondigde. Enkele maanden na datum, in november, ging de eerste bètaversie live waarin de nieuwe look uitgetest kon worden. Nu maakt Google op CES bekend dat de plooien uit de testversie zo goed als gladgestreken zijn. De nieuwe look van Android Auto is dan ook klaar om naar het brede publiek uitgerold te worden.

Nieuwe look Android Auto

In de nieuwe versie van Android Auto krijgen gebruikers een gesplitst scherm te zien. Daarmee kan je tegelijkertijd je kaartinformatie in het oog houden en je media afspelen. Of je nu een grote telefoon hebt of net een heel klein exemplaar maakt niet uit: de nieuwe look komt naar telefoons van alle groottes. Als je telefoon wat groter is, zal dit er voornamelijk voor zorgen dat de kaart er wat groter uitziet.

Daarnaast zit er onderdaan de nieuwe Android Auto een taakbalk die we hier voorheen nog niet zagen. Hierin kan je wisselen tussen verschillende apps en apps in fullscreen-modus gebruiken als je het gesplitste scherm maar niets vindt. De balk biedt ook toegang tot je ongelezen notificaties en de apps die op je telefoon geïnstalleerd staan. Je kan ook Google Assistent aanspreken via de taakbalk.

Informatiekaarten

Telefoontje gemist? Of wil je laten weten wanneer je precies aankomt? Google zorgt ervoor dat je de telefoon gewoon aan het dashboard kan laten hangen. In de nieuwe versie van Android Auto verschijnen er contextuele kaarten wanneer je bijvoorbeeld een gemiste oproep hebt. Ook ‘slimme antwoorden’ maken hun intrede. Zo kan je met een klik op een knop geautomatiseerde antwoorden sturen terwijl je aan het autorijden bent.

Digitale autosleutel

Tot slot voert Google de digitale autosleutel in. Daarmee kan je de sleutels van je wagen in je smartphone steken. Op die manier kan je de telefoon gebruiken om de auto te ontgrendelen en op slot te doen, maar ook gewoon om de wagen te starten. Om van die functie gebruik te maken heb je wel een nieuwe Pixel-telefoon, Samsung Galaxy S21 of jonger, óf een nieuwe Xiaomi-gsm nodig. Ook je auto moet ondersteuning bieden voor digitale autosleutels.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business