Nieuws

Nieuwe iMac en MacBook Pro mogelijk toch nog voorgesteld deze maand

MacBook Pro
© iStock / Wirestock
De kans is er dat Apple deze maand alsnog zijn nieuwe Mac-computers voorstelt. De voorbije weken waren er niets dan tegenstrijdige geruchten.

In het spoor van de lancering van de iPhone 15 en Apple Watch Series 9 bleef het stil rond de nieuwe Macs die in ontwikkeling zijn. Na enkele weken gissen, lijkt Mark Gurman, de techgoeroe van Bloomberg, duidelijkheid te scheppen.

In zijn intussen gekende Power On-nieuwsbrief, stelt hij dat er nog een event gepland staat in oktober. En dat zou in het teken staan van de nieuwe Macs. Gurman zou dat bevestigd gekregen hebben van bronnen dichtbij Apple. De analist baseert zich ook op huidige (lage) voorraden van retailers voor bepaalde modellen. Die zijn vaak een indicatie van nieuwe releases. Volgens Gurman kunnen we ons verwachten aan een nieuwe iMac en mogelijk ook enkele nieuwe MacBook Pro-modellen.

Lage voorraden beloven nieuwe iMacs

“Apple-winkels hebben een lage voorraad van de iMac en ook van de MacBook Pro (13 inch) en de high-end MacBook Pro schieten niet veel toestellen meer over. Die laatsten gaan wellicht een opfrisbeurt krijgen”, schrijft Gurman. De analist stelt vast dat er vertragingen zijn in de voorraad die tot november kunnen aanhouden.

Bovendien zou Apple zijn bedrijfsresultaten pas in november bespreken, in plaats van oktober. Het kan er allemaal op wijzen dat er nieuwe Macs in de pijplijn zitten. Gurman speculeert dat het lanceringsevent op 30 of 31 oktober kan plaatsvinden.

De M1 iMac (24 inch) dateert ondertussen van april 2021 en heeft sindsdien geen opvolger gekregen. Hetzelfde geld voor de M2 MacBook Pro (13 inch) van juni 2022. Het zal in elk geval snel duidelijk worden of Gurman het (alweer) bij het rechte eind heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business