Nieuws

Bird introduceert nieuwe betaalbare e-bikes

Bird e-bike
© Bird
Bird brengt in samenwerking met Tradehubb en Spring een tweetal nieuwe elektrische fietsen op de markt. De e-bikes zullen vermoedelijk ook in België beschikbaar komen.

E-mobilitygigant Bird verkoopt al enkele jaren elektrische fietsen. Voor het eerste model kreeg Bird de nodige inspiratie van e-bikefabrikant VanMoof. Afscheid nemen bestaat niet en dat blijkt ook wel op de tweede generatie Bird Bikes. Zeker bij het model met een ‘a-frame’ zijn de gelijkenissen – van zowel de framebuizen als verlichting – niet weg te denken.

Sterker nog: als je de eerste en tweede generatie Bird-fietsen naast elkaar zet, moet je aardig je best doen om de verschillen te zien. De tweede generatie Bird laat zich namelijk kenmerken door de ronde verticale framebuis, die we kennen van zijn voorganger. Waar het zadel voordien direct in die buis stak, loopt de framebuis nu schuin af. Dit betekent ook dat Bird het achterlicht nu op de zadelhouder monteert.

Doorstapframe

We maken ook meteen kennis een nieuwe Bird Bike met doorstapframe. Bij dat model ontbreekt de ‘ballenbuis’, wat gebruikers makkelijker laat opstappen. Markant is dat Bird wel de uiteinden van deze buis behoudt: daar zijn het voor- en achterlicht in gemonteerd.

Welke variant je ook kiest: qua hardware zijn ze gelijk. Voor de versnellingen koos de fabrikant 7-speed Shimano-versnellingen mét een derailleur. De batterij heeft een capaciteit van 504 Wh. Een verbetering ten opzichte van de relatief kleine 46Wh-batterij in de eerste generatie Bird Bike. Volgens Bird zijn de batterijen UL2859 en UL2271 gecertificeerd, waarvoor ze diverse veiligheidstesten hebben doorlopen.

Diefstalbeveiliging

Birds Bike beschikt verder over diefstalbeveiliging met een ingebouwd 120dB-alarm. Daarnaast kan de fiets middels GPS in de gaten gehouden worden. Wordt je fiets gestolen, dan kan je via de Bird-app zijn locatie in de gaten houden. De app laat je de fiets ook op afstand op slot te zetten (of van het slot halen). Tijdens het fietsen kan je diverse statistieken aflezen op het lcd-scherm.

Uitgelicht artikel Tenways AGO X review: urban allround e-bike

Markant is dat er geen details worden gedeeld over de motor van de Bird Bike (2024). Verleden jaar gebruikte Bird nog een Bafang-achterwielmotor. Gekend is alvast dat de nieuwe Bird-modellen over een achterwielmotor beschikken.

Scherp geprijsd

Ten slotte is bekend dat de Bird Bike (2024) een adviesprijs heeft van 1.299 dollar. Hoe dat zich laat omrekenen naar europrijzen, moet op een later moment blijken. Bij een Nederlandse webwinkel is de nieuwe e-bike te pre-orderen voor 1.999 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business