Nieuws

Itsme haalt met nextAuth nog veiligere MFA-technologie in huis

itsme nextauth
© itsme
Itsme, de gekende identificatie-app die ondertussen door bijna 7 miljoen Belgen gebruikt wordt, neemt het Leuvense nextAuth over. NextAuth specialiseert zich in multi-factor authenticatie.

Itsme is een populaire app bij zowel consumenten als bedrijven: de applicatie maakt het namelijk mogelijk om jezelf op een veilige manier te identificeren. De protocollen achter de app beantwoorden dan ook aan strenge regelgeving over beveiliging. Met de overname van het Leuvense nextAuth worden de diensten van itsme zo mogelijk nóg veiliger. Met nextAuth haalt de app namelijk ook het veiligere multi-factor authenticatieproces binnen.

NextAuth, een spin-off van imec en de KU Leuven, staat gekend om zijn sterke en geavanceerde cryptologische technologie. In een persbericht haalt Jens Hermans, CEO van nextAuth, aan dat “de itsme-app de ideale klant is voor de technologie die wij hebben ontwikkeld. Dat we onze oplossing nu daadwerkelijk vleugels kunnen geven via deze samenwerking, is fantastisch nieuws”.

Uitbreiding van de diensten

Dankzij de overname is de identificatie-app in staat om zijn diensten uit te breiden. Ook partners en klanten die op zoek zijn naar authenticatie-oplossingen voor hun eigen applicaties, kunnen daarvoor nu bij de app terecht. Het zou dan vooral gaan in toepassingen voor bancaire applicaties, waar biometrisch en wachtwoordloos inloggen via mobiele MFA geïntegreerd kunnen worden.

Stephanie De Bruyne, CEO van itsme, noemt de overname “een logische stap”, en haalt verder aan dat de samensmelting “enkel versterkend kan weken voor de evolutie van itsme”. Feit is dat door de overname twee succesvolle Belgische technologiebedrijven met elkaar versmelten. Was de technologie van itsme al uitermate veilig, dan komt daar met nextAuth nog een flinke dosis veiligheid bij.

Uitgelicht artikel itsme sign ondertekenen batch signing authenticatie app Identificatie-app itsme voor het eerst winstgevend

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business