Nieuws

Snapchat rondt kaap van 400 miljoen gebruikers

snapchat
© iStock
Snapchat heeft de kaap van de 400 miljoen gebruikers gerond. Dat maakte moederbedrijf Snap bekend in zijn resultaten voor het derde kwartaal.

De voorbije drie maanden is de app erin geslaagd om 9 miljoen nieuwe gebruikers binnen te halen. Het aantal dagelijks actieve gebruikers steeg zo tot 406 miljoen. In vergelijking met Q3 van 2022 is dat een stijging van 12 procent, laat het bedrijf weten.

De groei is opvallend, want vorig jaar ontsloeg Snap nog zo’n 20 procent van zijn personeel om de kosten te drukken. Dat was vooral het gevolg van dalende advertentie-inkomsten. De herstructurering en nieuwe features in Snapchat blijken hun vruchten af te werpen.

Voor het derde kwartaal van dit jaar meldde Snap een omzet van 1,19 miljard dollar (1,12 miljard euro), een jaar-op-jaar een stijging van 5 procent. Daarmee doet het socialmediabedrijf het volgens de Amerikaanse nieuwszender CNBC beter dan Wall Street-analisten verwachtten.

Snapchat+ zorgt voor inkomsten

Er is een belangrijke rol weggelegd voor Snapchat+. Met die betalende formule wil Snap minder afhankelijk worden van advertentie-inkomsten. Met Snapchat+ krijgen gebruikers toegang tot exclusieve en experimentele features voor 4 dollar per maand. Intussen hebben 5 miljoen mensen er al op ingetekend.

Verder zet het bedrijf nog in op generatieve AI, met zijn chatbot MyAI. Die is beschikbaar sinds april van dit jaar en werd al gebruikt door meer dan 200 miljoen mensen die er 20 miljard berichten mee verstuurden. Snap deed voor MyAI een beroep op de expertise van OpenAI (het bedrijf achter ChatGPT). Volgens Snap is zijn AI-assistent een van de meest gebruikte chattools van het moment.

Uitgelicht artikel Snapchat AI NIEUWS Microsoft Advertising zorgt voor reclame in Snapchats My AI

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business