Nieuws

Proton Pass-abonnement is nu tijdelijk gratis

Proton Pass
© Proton AG
Proton heeft een interessante actie opgetuigd voor gebruikers van het Dashlane Free-abonnement. Het Proton Pass-abonnement is nu namelijk 12 maanden gratis.

Vanaf 7 november limiteert Dashlane het aantal wachtwoorden dat Free-gebruikers in hun account kunnen opslaan tot 25. Gebruikers die reeds aan de limiet zitten, moeten gaan betalen om accounts toe te voegen. Voor veel gebruikers betekent dit vermoedelijk dat zij gaan overstappen naar andere, gratis wachtwoordmanagers.

Proton Pass hoopt daar ook een graantje van mee te pikken en verleidt ex-Dashlane-gebruikers met een gratis Proton Pass Plus-abonnement. Hoewel de actie dus gericht is op Dashlane-gebruikers, kan iedereen er gebruik van maken.

Uitgelicht artikel Proton Pass Privacyvriendelijke Proton lanceert wachtwoordmanager

Voor het activeren van de actie hoef je enkel voor eind oktober naar de Proton Pass-blog te surfen. Daar vind je nu tijdelijk een artikel over het gratis Proton Pass Plus-abonnement. Scroll iets naar onderen en je vindt een link naar de dealpagina. Hier hoef je enkel nog je gegevens in te vullen en je bent klaar – Proton Pass Plus wordt nu voor 12 maanden geactiveerd. Er zitten dus geen kosten aan verbonden. Let wel: dit aanbod geldt tot en met 31 oktober.

Secure Password Sharing

Het betalende – nu tijdelijk gratis – abonnement komt inclusief 1 GB Proton Drive-data, Proton VPN en toegang via een ongelimiteerd aantal apparaten. Zorgeloos wachtwoorden delen maakt vanaf heden ook deel uit van het pakket. Het Zwitserse Proton heeft woensdag namelijk Secure Password Sharing toegevoegd aan zijn wachtwoordmanager.

Deel je een wachtwoord via Proton Pass, dan dient de ontvanger eveneens een account op Pass aan te maken. Dat kan gewoon een gratis account zijn – zowel gratis als betalende gebruikers zien vanaf heden de Secure Password Sharing-optie staan. In een toekomstige update kunnen gebruikers via de Pass-dienst ook Proton Mail-proxy-e-mails delen, sluit de wachtwoordbeheerder af.

Passkeys-ondersteuning

Wat momenteel nog wel ontbreekt in de wachtwoordmanager is passkeys-ondersteuning. Daar zou dit jaar wel verandering in moeten komen, blijkt uit de Pass-roadmap.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business